NEVJEROJATNA ZARADA! Od početka prvenstva pojeli smo 5.000 ćevapa, a po utakmici popili 2,5 milijuna pivi

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svjetsko prvenstvo unosan je posao, a tek smo na pola

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Od početka nogometnog prvenstva u Hrvatskoj se pojelo najmanje 5 milijuna ćevapa, a za svaku utakmicu popije se 2,5 milijuna velikih pivi. Nogometnom savezu i Davoru Šukeru osmina finala je donijela 25 milijuna kuna. A tek smo na pola puta jer i navijači i kladionice nogometnoj reprezentaciji daju velike šanse.

Da Hrvati vole jesti i piti znamo svi. No kad igra hrvatska reprezentacija gotovo da samo to i rade. Svaki put je kad Modrić na ekranu pive doslovno teku u potocima.

“Dođe oko 700, 800 ljudi gledati utakmicu i tu se popije s vanjskim šankom dobrih, jako dobrih litara pive. Potrošimo 1000 do 1200 litara pive dok kroz običan dan potrošimo 500 do 600 litara”, kaže Robert Čović, voditelj pivnice.

I to je samo u jednoj zagrebačkoj pivnici. Hrvatski prosjek je puno veći. Po svakoj utakmici popije se 7 do 12 tisuća hektolitara ovog pića što je oko 2 i pol milijuna velikih piva.

Kobasice i ćevapi prodaju se bolje nego za Advent

A uz pive, čini se, ništa ne ide bolje nego roštilj. Od početka Svjetskog prvenstva prodalo se najmanje 5 milijuna ćevapa i 730 tisuća kobasica.

“U odnosu na prošlu godinu prodalo se 50 posto više kobasica, ako se ovako nastavi rast, prodat ćemo ih više nego na Advent. Što je super”, kazao je Tomislav Vincelj, voditelj istraživanja tržišta Pik Vrbovca.

Više uplata u kladionicama

50% više posto više kobasica – 50% više listića u kladionicama na dane kada igra Hrvatska. A niti u ostalim danima nije loše.

Ako usporedimo uplate prošlog tjedna s tjednom prije početka Svjetskog prvenstva, veća je za nešto od 34 posto. A što se tiče Hrvata, pa naši se uglavnom klade na Hrvatsku i najveći je interes za hrvatsku reprezentaciju bez obzira s kim igramo.

Ali tako ne misle samo hrvatski navijači – i u domaćim i u stranim kladionicama naši su među šest favorita.

Kako hrvatska reprezentacija igra dobro, na njoj možete zaraditi manje nego na ostalima. Ako danas uplatite 750 kuna na to da će Hrvatska pobijediti Svjetsko prvenstvo, dobit ćete 8400 kuna. Ako to isto napravite s Rusijom, dobitak je 50 tisuća kuna.

No to nije ništa u usporedbi s onim što je već zaradio HNS. Plasman na Svjetsko prvenstvo donio im je 60 milijuna kuna, a osmina finala dodatnih 25 milijuna kuna. Svjetsko prvenstvo unosan je posao, a tek smo na pola.

Ana Trcol

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari