Ponos hrvatske brodogradnje: Najveći jedrenjak raširio jedra i zaplovio Jadranom

Flying Clipper pripada floti Star Clippers

Ljepotan sa 162 metra dužine, pet paluba i 150 članova posade namijenjen je za vrhunski užitak 300 putnika

Tko voli more, brodove i vjetar sad će uživati, a i tko ne voli, neće požaliti.

Flying Clipper, najveći i najluksuzniji jedrenjak na svijetu sagrađen u našem Brodosplitu, upisan već i u Guinnessovu knjigu rekorda, ponos hrvatske brodogradnje, već ste vidjeli na promociji u splitskom brodogradilištu i na probnoj vožnji tijekom Ultre, ali ovakvog ga još niste vidjeli.

Svih pet jarbola s podignutim jedrima u koje udara bura srednje jačine kao paun se pokazao u najljepšem mogućem svijetlu potencijalnim kupcima u splitskom akvatoriju.

Ljepotan sa 162 metra dužine, pet paluba i 150 članova posade namijenjen je za vrhunski užitak 300 putnika koliko može primiti u 150 luskuznih kabina. A oni imaju na raspolaganju sve moguće pogodnosti suvremenene tehnologije i brodskog luksuza, ali sa štihom i atmosferom starih jedrenjaka.

Osim toga Flying Clipper je jedini jedrenjak s najvišim sigurnosnim standardima i s najvišom mogućom ocjenom za prigušenje buke i vibracija, ali bez obzira na svoja dva supersnažna motora prvenstveno je namijenjen jedrenju i to izgleda savršeno radi.

Ovakav ljepotan vjerojatno neće još dugo tražiti svog kupca pa uživajte dok je još tu, na diku i ponos hrvatske i splitske brodogradnje.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: