Potpuni raspad Živog zida! Procurila snimka naguravanja

Pernar navodi da osjeća moralnu dužnost da obavijesti javnost da je Vladimira Palfi odlučila oduzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu

Nakon što je na press konferenciji Živog zida predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić objavio da on ide u Europski parlament te da je suspendirao Branimira Bunjca, pojavila se snimka na kojoj se vidi burna rasprava između članova stranke, između ostalog Branimira Bunjca i novog međunarodnog tajnika stranke Dominika Vuletića.

“Reci što hoćeš? Što hoćeš? Reci, ja Branimir Bunjac hoću i ovo i ovo…”, vikao je Vuletić Bunjcu koji mu se unio u lice, prenio je Jutarnji list.

Pri samom kraju snimke čuje se kako Bunjac Vuletiću kaže “nikad nećeš biti zastupnik u Europskom parlamentu, ni jednu sekundu”.

U prostoriji su bili i Ivan Vilibor Sinčić te Tihomir Lukanić, no nisu se uplitali u svađu.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Nekoliko sati nakon što je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao da je suspendirao Branimira Bunjca oglasio se Ivan Pernar i postavio ultimatum šefu stranke.

“Ako izbace Bunjca, izlazim iz Živog zida i osnivam drugu stranku”, izjavio je Pernar preko Facebook live videa.

Pernar navodi da osjeća moralnu dužnost da obavijesti javnost da je Vladimira Palfi, supruga Ivana Vilibora Sinčića, odlučila oduzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu.

“Osobno se ne slažem s tim činom, kao ni s načinom na koji se s njim postupa. Moje mišljenje više nije bitno niti presudno. Ukoliko Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaci Bunjca, zastupnika za kojeg smatram da odlično obavlja svoj posao, ja neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida” izjavio je Pernar.

Navodi da ne želi da Živi zid funkcionira kao stranka u kojoj se događaju čistke te da on o tome ne odlučuje on, nego Palfi: “Ako Palfi odluči nastaviti s čistkama, ja odlazim i osnivam novu stranku. Spreman sam za političku borbu iako je moja želja da ostanem u Živom zidu i da on bude jedinstven”.

Naglasio je da voli i Sinčića i Palfi, ali da se jednostavno “ne može složiti s političkom likvidacijom Branimira Bunjca”.

“Živi zid treba biti iznad želja Vladimire Palfi. Ja raskol ne želim, pokušao sam Sinčića odvratiti, ali nažalost to zbog nje nije moguće. Ona se nekad ponaša kao Plenković, ‘mogu što hoću’, to je ta spika”, rekao je Pernar.
Vijesti.hr
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Više u VIDEOPRILOGU: