SVAKO DIJETE ZASLUŽUJE UŽINU: Samo u Istri, stotine roditelja djeci ne mogu priuštiti topli obrok

Hvalevrijedan projekt pulske udruge: brinu da ni jedno dijete ne ostane gladno

Prikupili su brojne predmete i pokrenuli Facebook licitaciju. Prikupljen novac donirat će za užine djeci čiji im ih roditelji ne mogu priuštiti

Pravo na obrok trebalo bi biti jedno od osnovnoh dječjih prava. Međutim, samo u Istri roditelji stotine djece ne mogu im to priuštiti.

I s Tinom u školu idu djeca koja nemaju za užinu. Njihove su priče različite, no ovaj dječak ne muči ih pitanjima. Njegova je pomoć konkretna.

“Jednom dječaku sam ponudio sendvič, jer nije imao za marendu nešto donesti od kuće, jer je zaboravio pa sam mu dao”, kaže Tin Vujčić.

Daju i u pulskoj Udruzi Pokloni mi budućnost. Prikupili su brojne predmete i pokrenuli Facebook licitaciju. Prikupljen novac donirat će za užine djeci čiji im ih roditelji ne mogu priuštiti.

Nogometnu loptu darovao im je gospodin Ćiro Blažević sa svojim potpisom i posvetom, rukometnu klub Zamet s potpisom svih igrača, gdje igraju mnogi reprezentativci. Tu su i rukavice Željka Mavrovića, nogometna lopta s potpisima igrača Hajduka.

Ovdje možemo vidjeti licitacije. Početna cijena je bila 300 kuna i ona je za sada narasla na 550 kuna.

“Do sada je na toj aukciji prikupljeno osam tisuća kuna, osam kuna po djetetu, mjesečno 160 kuna, što bi godišnje bilo 1600 kuna”, kaže voditeljica Humanitarne udruge Pokloni mi budućnost, Anja Stanta.

Riječ je o djeci koja ne zadovoljavaju uvjete da bi im obrok bio besplatan. Istra je jedna od županija koja je, po tom pitanju, u nezahvalnoj situaciji. Budući da je više od sedamdeset posto razvijena, tu automatski ide manje novca. Ovakve akcije su prijeko potrebne. Dio novca bit će doniran Osnovnoj Školi Monte Zaro.

“To su velike stvari, jer mi se uvijek dovijamo kad vidimo da neko dijete ne može, i nađemo način kako dati barem jedan obrok kako djeca ne bi bila gladna. Međutim naravno da to jako pomaže”, kaže ravnateljica škole Branka Sironić.

Humanitarna aukcija na Facebook stranici udruge Pokloni mi budućnost traje do nedjelje.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari