U Hrvatskoj potvrđeno 306 osoba zaraženih koronavirusom, 54 više nego u 16 sati u nedjelju

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Nacionalni stožer objavio je da Hrvatska ima 52 novooboljela bolesnika od koronavirusa

Ministar Davor Božinović rekao je na početku konferencije za medije da se Stožer u ovom trenutku bori s dvije krizne situacije – koronavirusom i potresom koji je pogodio Zagreb.

“27 građana je ozlijeđeno, 17 teže. Djevojčica od 14 godina još uvjek je u kritičnom stanju. Štete su velike – govorimo o više od 250 oštećenih objekata, a pregledi se još uvijek rade,” rekao je ministar.

Naglasio je da su ti prostori obilježeni kako se građani ne bi kretali u blizini oštećenih objekata.

“Noć je protekla mirno, incidenata nije bilo. Nestanci struje, vode i plina se riješilo i sve funkcionira u najboljoj mogućoj mjeri u ovim uvjetima. 59 građana prenoćilo je u studentskom naselju Cvjetno”, kazao je Božinović.

Od jučer u 6:24 do 3 sata danas ujutro bilo je 37 potresa ukupno, naveo je.

“Građani trebaju biti oprezni jer je Zagreb u ovom trenutku seizmološki aktivno područje, nadamo se da neće biti potrebe za novim angažmanom službi”, istaknuo je Božinović.

U Hrvatskoj je potvrđeno 306 zaraženih koronavirusom, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Pet osoba je u težem stanju na respiratoru. 36 bolesnika preseljeno je iz bolnice na Jordanovcu na Rebro.

Dva od tri laboratorija pretrpjela su štetu od potresa, no rad epidemiološke službe nije došao u pitanje, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Rad epidemiološke službe podignut na najvišu razinu, svi epidemiolozi su u trajnoj pripravnosti.

“Dnevne migracije zaposlenih u svim važnim službama bit će dozvoljene, bez obzira na zabranu odlaska iz mjesta prebivališta. Za njih će se izdati propusnice, a njih će ovjeravati odgovorne osobe među kojima su i stožeri civilne zaštite”, pojasnio je Božinović najnoviju mjeru.

Zatvorene su tržnice diljem zemlje kao nova mjera protiv širenja epidemije. Od danas je zabranjeno i napuštanje mjesta prebivališa i putovanja iz grada u grad, osim za potrebe posla, najavio je u RTL-u ministar Davor Božinović.

Stručnjaci su zabrinuti jer su brojni Zagrepčani nakon potresa izašli na ulice i nisu se držali potrebnog razmaka, a mnogi su se doslovce evakuirali u druga mjesta i gradove.

Nadležni su poručili kako je u ovom trenutku opasnost od širenja koronavirusa puno veća nego od posljedica potresa te da građani, bez obzira na sve, tebaju poštivati mjere Stožera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari