UZNEMIRENI VUČIĆ: ‘Izmislili ste to za Veliku Srbiju!’, snimka iz Gline dokazuje da laže

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Vučić je, među ostalim, poručio kako je sretan što niti jedan hrvatski predsjednik i premijer takvu vrstu hajke neće doživjeti u Srbiji

(Video: Slavko Midzor/PIXSELL)

Na konferenciji za novinare u Vrginmostu Aleksandru Vučiću napokon je postavljeno je pitanje o ratnohušačkom govoru u Glini, iako je cijeli dan jučer izbjegavao odgovoriti na to isto, štoviše, novinarima je na Pantovčaku bilo zabranjeno ispitivati ga na tu temu kako se ne bi dignule nepotrebne tenzije.

“Jučer sam bio vrlo pristojan, ozbiljan i odgovoran, ne želeći ni jednu sekundu trošiti na uvrede i klevete te na njih odgovarati uvredama i klevetama”, izjavio je Vučić, dodajući kako od njega nećemo vidjeti poniznost ni strah.

Rekao je i kako je sretan što niti jedan hrvatski predsjednik i premijer takvu vrstu hajke neće doživjeti u Srbiji.

Vučić je ponovio kako on i predsjednica RH imaju različite poglede na događaje ‘od prije 23, 25 godina’ te dodao i kako nije došao tražiti nikakvu ispriku već da govori o budućnosti.

“Vi kada hvalite ‘Oluju’ to je praznik u Hrvatskoj, a to je kod nas datum tuge”, poručuio je srbijanski predsjednik.

Novinari su inzistirali na komentar govora u Glini.

“Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema! Je li to najvažnije pitanje? Ne zanima vas tko je zapalio kuće njegove obitelji?”, odgovorio je vidno isprovocirani Vučić.

> Ovdje vam prilažemo i videosnimku Vučićevog govora u Glini iz 1995. godine da se uvjerite na vlastite ‘uši’…

Vučić je na kraju samog govora okupljenoj masi u Glini poslao ‘ohrabrujuću poruku’.

“Ako srpski radikali pobjede i poraze Slobodana Miloševića, vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji!”, rekao je Vučić na samom kraju i pobrao ovacije srpskog stanovništva.