NAJPOZNATIJI SVJETSKI ŠAMAR

Will Smith napustio je Akademiju koja mu je dodijelila Oscara: Hoće li ostati i bez zlatnog kipića?

Te večeri zaštitari su tražili da Will Smith napusti dodjelu što je on odbio

Prije pet dana cijeli svijet je pričao o njegovom šamaru, a zbog njega je danas Will Smith napustio američku Akademiju filmskih umjetnosti i znanosti. Njegova ostavka je prihvaćena, ali se disciplinski postupak nastavlja. Hoće li mu Akademija oduzeti i Oscara?

Bolje otići sam nego biti otjeran. Smiješak s lica Will Smitha, nakon što je opalio najpoznatiji svjetski šamar, više nema. Slomljen sam, napisao je u pismu medijima, prenose RTL Vijesti. 

”Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada. Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima”, rekao je glumac Will Smith.

Poznavatelji prilika tvrde – sve je napravljeno u dogovoru s Akademijom.

”Što se tiče percepcije javnosti, izvukli su se zato što što ne moraju okriviti jednog od najpopularnijih glumaca na svijetu. Nikad nisam ni pomislio da da će mu oduzeti Oscar zbog ovog. Ozbiljno sumnjam da će to učiniti i sada”, kazao je Michael Ordona, novinar i filmski kritičar.

Iako se u večeri skandala vidjelo kako se Hollywood ekipa ne snalazi u situacijama koje nisu izrežirane pa se tako cijela dvorana smijala šamaru, osuda je, s malim zakašnjenjem ipak stigla. A neki su bili i posebno ljuti.

”Vrlo, vrlo bitni ljudi iz afroameričke zajednice su rekli, otprilike da je sramotno to što je napravio jer time obnavlja one stereotipe o crnicima koji bijelci imaju, a to je da su oni divljaci koji se samo tuku. I to je bilo, ogorčenje je bilo strahovito”, izjavio je Dean Sinovčić, filmski kritičar.

Te večeri zaštitari su tražili da Will Smith napusti dodjelu što je on odbio.

”Bilo bi nezgodno da dvije mrcine primaju za ruke Willa Smitha i odvode ga van dvorane. To bi bilo nešto što bi obilježilo i njega i Oscare do kraja života. Ovo je za nijasnu blaže”, komentirao je Sinovčić.

Will Smith ima snimljena dva nova projekta koja će čini se, unatoč svemu, ipak biti objavljena no izvjesno je da nove uloge neće tako skoro dobiti osim ako kod Oprah ne pusti koju suzu i kao iskreno se pokaje.

”Da nije napravio taj incident, on je mogao tražiti za sljedeće uloge 20 i više milijuna dolara po filmu. Netflix, recimo, plaća toliko svoje najbolje glumce”, rekao je Sinovčić.

Osramotio se Smith, osramotila i Akademija. Jedini koji je od svega, za sada, profitirao je – ošamareni Chris Rock. Nakon skandala ulaznice za njegove nastupe narasle su sa 46 dolara na 341 dolar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari