VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

VRIJEME Još ovaj vikend ćemo osjetiti ljeto, no idućeg tjedna čeka nas promjena!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Oborina neće biti ravnomjerno raspoređena pa će ponegdje potpuno izostati, a s druge strane će lokalno biti obilna

Vikend protječe u većinom sunčanom vremenu koje nam donosi prostrana anticiklona, ali već nam se početkom novog tjedna sprema nova promjena.

SUBOTA

U nastavku dana pretežno sunčano. U unutrašnjosti slab vjetar, a uz obalu slaba do umjerena, podno Velebita povremeno i jaka bura, a prijepodne malo toplije u odnosu na jučer

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano. Vjetar slab, a temperatura će još malo rasti pa će tijekom dana biti vruće uz 30ak stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje – većinom sunčano, tek povremeno s umjerenom naoblakom, a temperatura od 28 do 31 stupanj.

U Dalmaciji i poslijepodne sunčano i vruće. Temperatura će lokalno u Zagori dosegnuti 35, a uz obalu će biti uglavnom od 30 do 32 stupnja, a more je taman toplo za osvježiti se od vrućine u zraku.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, rijetko s umjerenom naoblakom. Uz dnevnu cirkulaciju će od sredine dana puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a navečer opet bura. Temperatura u gorju od 23 do 29, a na moru između 29 i 32 stupnja.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u nedjelju većinom sunčano i vruće, a onda nam novi tjedna donosi novu promjenu – uz dolinu će nam stići vlažan i hladan zrak pa će uz kišu i pljuskove ponovno osjetno osvježiti. U ponedjeljak će oborina biti uglavnom u središnjim i gorskim predjelima, a zatim u nastavku tjedna i drugdje, lokalno su moguća izražena nevremena.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu u nedjelju sunčano i vruće. U ponedjeljak na sjevernom dijelu kiša i pljuskovi, a zatim od utorka i ponegdje u Dalmaciji. Oborina neće biti ravnomjerno raspoređena pa će ponegdje potpuno izostati, a s druge strane će lokalno biti obilna. Na Jadranu će pad temperatura biti manje izražen, a uz novu promjenu će bura jačati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari