EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Zamjenica ravnatelja HZJZ komentira: Je li popuštanje mjera bilo preuranjeno?

Foto: Pixell

Zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin u emisiji “U mreži prvog” rekla je kako popuštanje mjera nije bilo preuranjeno.

“Naši građani, ali i gospodarstvenici, zaželjeli su se određenih popuštanja mjera. Puno je čimbenika koji utječu na epidemiološku situaciju, nije to samo situacija kod nas već se gleda i situacija u zemljama u okruženju, a tu je i pojava novih sojeva virusa. Sve to utječe na epidemiološku situaciju”, poručila je, piše Net.hr

Ističe kako je poboljšanje epidemiološke situacije pokazalo da se naši građani mogu pridržavati mjera. “Strože mjere su donesene 27. studenoga. Dva tjedna nakon toga primijećen je veliki pad u incidenciji i u broju novih slučajeva. Nakon toga kontinuirano bilježimo pad”, rekla je Pavić Šimetin dodavši da ipak u posljednja dva tjedna bilježimo stagnaciju i blagi porast incidencije.

Smatra da je to dobar pokazatelj kako se mjerama može postići poboljšanje situacije. “Stroge mjere i stroga zatvaranja ne mogu dugo biti na snazi tako da je uvijek u pitanju balans između epidemiološke situacije i mjera s ciljem da se uz najblaže mjere postigne najbolji rezultat”, poručila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari