ŽIVI ZID „Iz Hrvatske izneseno oko 60 milijardi eura, vratit ćemo građanima od pet do petnaest tisuća eura“!

Foto: Runtić i vodstvo stranke u trenucima "idile"

Živi zid, koji će na parlamentarne izbore izaći samostalno, pozvao je u utorak da im se pridruže građani, udruge i organizacije koji su spremni pružiti otpor “HDZ-SDP osovini” ističući kako će im povratak opljačkane imovine te revizija i poništenje pretvorbe i privatizacije biti najvažnija stavka na kojoj će temeljiti predizbornu kampanju.

“Pozivam sve pojedince, organizacije i udruge da se priključe Živom zidu kao pokretu i zajedno oslobodimo Hrvatsku od dužničkog robstva, od HDZ-SDP štetočina koje su nas tu dovele, da uklonimo političku korupciju i vratimo svu imovinu koja se narodu otima posljednjih 25 godina”, rekao je kandidat Živog zida za premijera Ivan Sinčić na konferenciji za novinare ispred devastirane i derutne zgrade starog Paromlina, prenosi Hina.

Istaknuo je da su za najavu svoje predizborne kampanje izabrali tu zgradu jer ona simbolizira Hrvatsku – uništenu na svaki način, razvučenu i raskućenu. Sinčić je kazao i da će Živi zid na izbore izaći u svih 12 izbornih jedinica, a liste i njihove nositelje predstaviti će kada za to dođe vrijeme.

Naglasivši kako je povratak otete imovine glavna točka njihova izborna programa, naveo je kako Živi zid procjenjuje da je iz Hrvatske zbog korupcije, neplaćanja poreza, otimačine javnih dobara, mita i ratnog profiterstva izneseno oko 60 milijardi eura, a svakodnevno se iznosi i dalje. Rekao je i kako će Živi zid boriti da se nađe oteti i opljačkani novac te vrati hrvatskim građanima.

“Bez poravnanja računa i bez revizije politika za nas uopće nema smisla”, rekao je. Sinčić je istaknuo kako se Živi zid obvezuje da će svakom građaninu putem obveznice koje će podijeliti vratiti minimalno pet, a maksimalno petnaest tisuća eura, što je oko trećine otete imovine.

Živi zid zalagat će se za monetarnu reformu jer žele promjenu uloge Hrvatske narodne banke (HNB) kako bi ona ubuduće poticala zapošljavanje, proizvodnju i konkurentnost, a ne, kao do sada, generirala javni dug.

“Zalažemo se za ukidanje valutne klauzule i uspostavu realnog tečaja”, kazao je Sinčić. Dodao je kako niti jedna druga stranka nije htjela pristati na te točke njihova predizbornog programa te stoga suradnja s njima nije moguća, prenosi Hina.

Sinčić je kazao da će kampanju financirati iz donacija građana a njihova stranka i saborski zastupnici će dio svojih prihoda ulagati u izgradnju solarnih elektrana kako bi struja bila jeftinija i država smanjila uvoz energije. Najavio je i da će svoj izborni program predstavljati na tribinama diljem zemlje, a tisuće njihovih aktivista obilaziti će teren.

Ivan Pernar upozorio je kako trenutno u zemlji postoji neriješen problem 320.000 blokiranih građana, bezbroj ovršenih nekretnina te da niti jedna politička opcija osim Živog zida ne percipira taj problem, a kamoli ga rješava.

“Očekujemo da će SDP i HDZ, kao dvije osovine zla, pokušati na sve načine opet se ljudima u problemima predstaviti kao da su njihovi prijatelji, iako su ih u te probleme i doveli”, kazao je Pernar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari