OTKRILA IH POLICIJA U ITALIJI

STRAVA U SUSJEDSTVU! Psiho sekta djevojčice držala kao seksualno roblje, vođu zvali ‘Doktor’

Foto: Ilustracija/RTL

Policija talijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujući svjedočenju jedne djevojčice, postojanje psiho sekte, koja je djelovala u cijeloj Italiji više od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i djevojčice je 77 godišnjak, kojega su oslovljavali s “Doktor”, a odnosile se prema njemu kao prema božanstvu.

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi se kako im je govorio vođa, “zapalio unutrašnji plamen”, i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspio posve izolirati čak i od obitelji, dok je ostalima i obitelj uvukao u sektu.

Djevojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih obitelji, sekta se bavila i “pranjem novca”, a vođa je odlučivao za članice s kim se mogu družiti, što smiju raditi. Sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 suradnika. Svi su pod istragom, a u primamljivanju članica sudjelovali su i profesionalci poput nekih priho-terapeutica, vlasnika dvije baletske škole, vlasnika zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i djevojke visokog kulturnog društvenog položaja riskirale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocijenio kao mete.

“Nitko nije mogao biti siguran da neće biti uvučen u sektu”, svjedočila je djevojčica, a detalje je priopćila policija na izvanrednoj konferenciji za medije, piše Radio Sarajevo.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari