KRAJ ERE

Video | Posljednje izdanje Motovun film festivala: ‘Ovo je bila točka veselja, utopijsko mjesto’

Festival se, po novom, seli s 277 metara motovunske nadmorske visine na planinskih 1.035 metara na brdo Petehovac iznad Delnica

Jasno je da naša reporterka Petra Mlačić poznaje Motovun kao vlastiti džep. Ona se uživo javila s posljednje večeri u Motovunu.

“Mislim osim što izgleda prekrasno i svakome mora biti lijepo, rekla bih da je ovo festival koji je specifičan po tome što nije elitistički. Mogu reći da se ovdje isto pozvano osjećaju i oni studenti koji spavaju na dnu brda u šatorima, ali i kao oni posebni gosti koji dolaze na aerodrome i plaćaju im se hoteli”, rekla je naša reporterka.

Razgovarala je s jednim od očeva festivala, redateljem Rajkom Grlićem.

“Nosim veselje na ovaj festival. Napravili smo ga da napravimo točku veselja, da napravimo utopijsko mjesto koje pet dana funkcionira van realnosti, a realnost nije bila sjajna. Napravili smo da ljudi imaju mjesto gdje se mogu opustiti, gdje dolaze slikari, pisci, sve ono što u Hrvatskoj vrijedi da dođe i da pet dana provede na dionizijskoj atmosferi.”

Stvarno je bilo prekrasno, odlazite li sa sjetom, s nekakvim zadovoljstvom?

“Tužan je svaki kraj, jer krajevi uvijek moraju biti tužni, žao mi je da odlazi, ali mislim da će Igor Mirković, koji kreće u sasvim jedan novi i drugi festival, taj duh koji nosi odavde znati prenijeti.

Razgovarala je i s glumcem Sergejom Trifunovićem.

Kako ste vi doživjeli kraj ove velike epohe?

“Ovo je nama prilično drag festival, jer smo ovdje došli sa “Munjama” prvi, i to je bio prvi izlazak “Munja” negdje. Tad je festival tek počeo, i bilo je pitanje ljubavi doći i ovdje zatvoriti taj 25 festival.

“Ovdje smo se uvijek lijepo zabavili. Motovun je jedini festival na koji sam ja išao i kad nemam film. To dovoljno govori”, poručio je.

Festival se, po novom, seli s 277 metara motovunske nadmorske visine na planinskih 1.035 metara na brdo Petehovac iznad Delnica, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari