RIJEKA NA DRUGAČIJI NAČIN

Antituristički bus ponovno vozi ovaj tjedan! Očekuju vas dvije poznate riječke glumice

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

“Ma ča opet ste tu, dobrodošli u Prijestolnicu”  ili Antituristička tura, naziv je izvedbe koja u ovom ciklusu vozi dva puta, oba u nedjelju, 14. lipnja 2020. – 10 i u 12 i 30 sati.

Na tragu predstave Dobrodošli u Rijeku iz 2007. godine, Prostor Plus publiku vodi na vrlo posebnu turu riječkim turističkim autobusom.  Autor ovog projekta je Žak Valenta, a koautorice i izvođačice Tanja Smoje i Jelena Lopatić. Fantastični trio donosi nam urnebesno duhovito upoznavanje riječkih znamenitosti – za turiste koji to nisu.

Glumice Smoje i Lopatić duhovito se referiraju na recentna događanja u gradu, društvu, politici i svijetu i to u svom poznatom stilu i karakterima u kojima dominantnija i ekstrovertiranija Ida uvijek ispravlja malo nesigurnu, nestabilniju i introvertiranu Karolinu.

Ovoga puta Ida i Karolina vode nas kroz Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020. u situaciji nakon epidemije koronavirusa. I dalje žele pomoći turističkom autobusu u njegovoj nikada ispunjenoj svrsi da “vozi pun”, ali sada i ”da preživi krizu“. Ida i Karolina personificiraju malog čovjeka i njegov pogled na lokalno, ali i globalno stanje svijeta sve od vremena njihovog debija u ovim ulogama koje su ih proslavile.

Antiturističke ture kreću kod Cafe bara “Skradin” u Vodovodnoj ulici, i to u 10  i 12 i 30 sati, a iskrcaj putnika je na istom mjestu.

Broj mjesta u autobusu je zbog važećih epidemioloških preporuka ograničen te je sudjelovanje moguće jedino uz predočenje besplatne ulaznice, a ulaznica se može preuzeti u prostoru Ri INFO, Korzo 18b, od utorka 9. lipnja 2020. godine od 8 do 20 sati.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari