KINO MEDITERAN: U riječko Ljetno Art kino stižu “vrući” filmski krimići i trileri

Foto: Art kino Croatia

I ove godine Kino Mediteran i Festival mediteranskog filma Split donose nove filmske naslove Sredozemnih zemalja u Ljetno Art-kino od 12. do 14. srpnja.

Na platnu ove godine gledat će se najvrući španjolski film “Vlast” koji se bavi zavjereničkim naličjem korumpiranog političkog svijeta, grčki film “Čudo Sargaškog mora” kriminalistički je triler lynchovskog prosedea, dok se talijanski krimić iz žanra mafijaškog filma “La paranza dei bambini”, rađen prema knjizi Roberta Saviana (šifra: Gomorra), pozabavio nestašnom napuljskom mladeži čiji modus operandi najbolje opisuje naslov za međunarodno tržište: Piranhas.

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 30 gradova od kojih polovica njih ima programe kroz cijelu godinu.

Projekt organizira Festival mediteranskog filma Split, a Art-kino Croatia priključeno je ovoj inicijativi od samih početaka te svake godine ugosti filmove iz našeg programa.

Za više detalja o filmovima: https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/kino-mediteran-2019

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari