NOĆ KNJIGE DANAS U RIJECI: Kampiranje u knjižnici, čitanje u autobusu, tiho čitanje u javnosti te popusti na omiljene naslove

Ovogodišnja manifestacija “Noć knjige” u našem će gradu biti obilježena bogatim programom na različitim lokacijama. Za vas smo izdvojili najzanimljivije

Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor 

Kampiranje u knjižnici rezervirano isključivo za članove dugogodišnjeg čitateljskog kluba Bookdragons. Knjižnica nikad ne spava, a tko zna kakva bića noću izlaze iz knjiga. Uz ovakve čuvare, tajne knjiga zasigurno će ostati dobro čuvane od vanjskog svijeta, prenošene isključivo usmenom predajom novih Bookdragonsa. Kampira se cijelu noć do 8 sati ujutro.

 

 

Školska knjiga Rijeka

Popusti do 60% na odabrane naslove, do 30% na svu literaturu izuzevši udžbenike te do 60% na više od 500 naslova za djecu i mlade.

Noć knjige u V.B.Z. knjižarama

Povodom Noći knjige popust od 20% na sva izdanja VBZ-a koja nisu uključena u neku od postojećih akcija u knjižarama.

Humanitarna akcija “Daruj knjigu”

Ususret najdražoj manifestaciji svih knjigoljubaca, Noći knjige, Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo je humanitarnu akciju u suradnji s izdavačima (Školska knjiga, Begen Books, Naklada Ljevak, FOKUS na hit, Planet Zoe, Egmont Hrvatska, Planetopija, Mozaik knjiga, Naša djeca – svijet slikovnica, Profil) kako bi se djeci iz Dječjih domova te Domova za odgoj djece i mladeži uljepšao dan te od njih stvorilo pravu malu vojsku čitača.

Od 1. do 23. travnja u knjižarama Hoću knjigu sakupljat će se knjige s jedinstvenog popisa koji je sastavljen u dogovoru s izdavačima, a koji sadrži najbolje iz njihovih naklada te one knjige koje će djeca koja imaju ograničen pristup knjizi s radošću čitati. Knjižara Hoću knjigu nalazi se u Tower centru na Pećinama.

Književni velikani: tiho čitanje u javnosti

U palači Filodrammatica, u baru, pod kristalnim lusterima, uz ugodnu glazbu i opojan miris kave, Gradska knjižnica Rijeka i Čitateljski klub ONE potaknut će građane da im se pridruže u tihom čitanju najljepših djela književnosti. Građani će saznati o kojim junacima, točnije velikanima književnosti se radi, a nadomak ruke je i Središnji odjel Filodrammatica u kojem mogu posuditi knjigu i pridružiti se čitanju. Početak je zakazan za 18 sati.

Čitanje posvuda, grupna akcija bezglasnog čitanja

U sumrak se hrabro udružuju članovi više čitateljskih klubova, kao i volonteri Gradske knjižnice Rijeka. Pokret je s autobusne stanice Riva u 18 sati, gdje se ukrcava na autobusnu liniju 2 – smjer Trsat. Čitajući u autobusu, stiže se sve do Dvorane mladosti, gdje se drugi dio akcije odvija na platou ispred Ogranka Trsat. Akcija je otvorena za sve one koji se usuđuju u javnosti biti viđeni s knjigom i/ili stripom! Oni kojima treba još hrabrosti mogu se pridružiti u 17 i 30 u Središnjem odjelu Filodrammatica, gdje se biraju posljednji primjerci željenih naslova i odakle se kreće prema autobusnoj stanici.

Panel “Zašto pišemo”

Popularni riječki književnici pojasnit će nam zašto u vrijeme kada čitatelja ima sve manje, naročito čitatelja domaćih autora, uopće pišu i kako se bore protiv crnih knjiških statistika. Panel se održava u prostorijama knjižare u Tower centru s početkom u 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari