Možda najbolji status blogera Krule: ‘Zašto mi sami sebi ne bi izgradili bolnicu?!’

‘Mislite da ovo nije izvedivo? Izvedivo je itekako… al onda se postavlja pitanje, koji će nam ku*** šu*** što nam državu vode…’

Već je poznata činjenica da će se Hrvati udružiti u najcrnjim danima. Priča oko malene Mile dignula je cijelu Hrvatsku (pa i šire!) na nogu, a uslijed vala dobrote, na površinu su isplivale i mnoge mane našeg sustava.

Upravo oko toga oglasio se i bloger Krule koji često na svom Facebooku komentira aktualne događaje.

Njegov status, koji je u rekordnom roku dosegao preko četiri tisuće lajkova, prenosimo u cijelosti:

Zašto mi sami sebi ne bi izgradili bolnicu???

Ako na godišnjoj razini… po stanovniku izdvojimo 500 kn… na kraju godine imati ćemo cifru od

– 275 mil. eura

Osnovali bi građevinsku firmu i sami izgradili bolnicu. Tu bi ušteda bila ogromna. Naravno, ne bi kupovali bagere i kamione, ali na tako veliku investiciju, sve građevinske firme koje bi sa našom građevinskom firmom sklopile kooperantski ugovor, dale bi povoljnu cijenu radova jer se to tako radi na velikim investicijama.

U roku godinu i pol dana imali bi izgrađenu novu bolnicu.

U tijeku gradnje bolnice, opet bi po stanovniku izdvojili 500 kn na godišnjoj razini, što znači da bi na kraju gradnje bolnice (nakon 18 mjeseci) sad imali:

– 412 mil. eura

sa 300 mil. eura bi kupili kompletnu opremu za bolnicu, od igle do lokomotive.

Ostaje nam još 112 mil. eura.

U bolnici bi radilo oko 1500 djelatnika. Bolnica bi bila jedna od najjačih u ovom dijelu Europe. Za sve one koji su izdvojili za bolnicu, usluge bi bile besplatne. Bolnica bi također zarađivala naplaćujući liječenje strancima, kao što to rade i druge bolnice. U njoj bi radili naši doktori, sestre, laboranti itd…, imali bi izuzetno dobre plaće a ne crkavice ka danas… a mi uslugu o kakvoj smo sanjali.

Izdvajanje 4eročlane obitelji za ovakvu investiciju bi bilo 5000 kn u 30 mjeseci ili ti 2 ipo godine (166 kn/mjesečno). Za primjer, ista ta obitelj izdvaja 80 kn/mjesečno za TV pretplatu… pa vi zaključak donesite sami.

Mislite da ovo nije izvedivo? Izvedivo je itekako… al onda se postavlja pitanje, koji će nam kurac šupci što nam državu vode… jer kad zakrizi, mi smo jedini ti koji si međusobno pomažemo… oni samo šute i čekaju… čekaju svoju netto plaću od 25 000 kn… troškove za odvojen život… ljetnu stanku u Saboru koja je duža od ljeta… službene BMW-e sa pratnjom… i sve ostale pičke materine kojima ih hranimo dok istovremeno…

… sami umiremo“, napisao je na svojoj Facebook stranici.
Vijesti.hr
Foto: PIXSELL / Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari