Na prostoru bivše riječke tvornice papira – Hartere, ove će se subote, 4. srpnja od 10 do 21 sati održati program U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Zajednica u nastajanju – Mjesni odbor Hartera time nastavlja s aktivnostima kojima je cilj predstaviti neke od brojnih mogućnosti za koje je prostor Hartere idealan.

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žakljamala radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, Mali buvljak za djecu i Veliki buvljak, rekreacija, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere, a Kortil uživo nastavlja radove na izradi klupice.
Također, svi su pozvani pridružiti se cjelodnevnoj akciji čišćenja, uz vlastite maskice i rukavice te zaigrati jedan od uličnih sportova, kao što su badminton, gumi-gumi, frizbi, školicu i slično. Organizatori poručuju kako je u Harteri uvijek moguće i roštiljanje, a osiguran je roštilj i ugljen.

Sve informacije dostupne su i na www.mohartera.org

Projekt Kvartera zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina, međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien.
U projektu sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci, kao što su Galerija Kortil by Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv KOMBINAT, Pčelarska udruga “Milutin Barač”-Rijeka, Savez udruga Molekula (@Riuse centar), Tranzicijska inicijativa Rijeka, Cafe Bar Skradin, Radio Roža i Kvart za 5, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

 

Raspored događanja:

10.00 sati Vođena planinarska tura od “Planinarskog doma” iza Marganova do Žaklja. Voditelji: Silvio Kezele i Zoran Dorčić, Urban Hartera Climbing Crew iz alpinističkog odsjeka Planinarskog društva PD Kamenjak. Polaznici i polaznice trebaju ponijeti cipele/tenisice s nešto debljim džonom. Trajanje 1 – 1.5h.

17.00 sati Vožnja za urbane bicikliste od Konta do Harterecritical mass bike tura

17.00 sati Kortil uživo: radovi oko buduće klupe za sjedenje uz Rječinu. Čišćenje prostora od korova i smeća te pripreme za postav klupe. Uslijedit će akcija prikupljanja pločica po Harteri kojima će se, dva tjedna kasnije, obložiti klupa

17.15 sati Mala škola penjanja na terasi Marganova. Vode: licencirani vodiči Silvio i Zoran iz Urban Hartera Climbing Crewa. Potrebne su tenisice s ravnim džonom, a aktivnost je namijenjena svima, bezobzira na iskustvo.

18.00 sati Mali i Veliki buvljak. Mali buvljak, koji posljednjih nekoliko godina uspješno organizira Urbani separe, dječji je buvljak na kojem djeca razmjenjuju ili prodaju svoje igračke, stripove i slikovnice drugoj djeci. Odrasli/veliki pozvani su da na buvljak ponesu što god žele prodati a mogu donijeti u Harteru.

19.00 sati Ćakula Mjesnog odbora Hartera

U večernjim satima nastavit će se druženje na terasi, gdje će biti spontano skateboard okupljanje uz vožnju na mini rampi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari