DANAS NA KORZU: Svečano obilježavanje Međunarodnog dana joge i otvorenje izložbe fotografija Slavice Mrkić Modrić i Marka Gracina

Sutrašnji datum 21. lipnja, od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen je Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i  Hrvatska. U Rijeci će se Međunarodni dan joge obilježiti u srijedu 21. lipnja pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i Grada Rijeke, a u organizaciji Udruge `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge održat će se na Korzu nasuprot Gradske vijećnice – između bivše zgrade pošte i Robne kuće Ri.

Početak obilježavanja je ujutro u 9 sati, sa sljedećim  programom:

  • Uvodni dio – o Međunarodnom danu joge
  • Prezentacija vježbi iz joge
  • Zajedničko vježbanje i fotografiranje svih prisutnih građana
  • Svečano otvorenje izložbe fotografija popraćenih tekstom pod nazivom ‘Vježbajmo Jogu u svakodnevnom životu za zdravi grad’,  autora  fotografa Marka Gracina i novinarke Slavice Mrkić Modrić.  Glavni ‘akteri’ izložbe su ljudi koji vježbaju jogu unutar projekta ‘Rijeka zdravi grad’ u posljednje 4 godine. Ovo je vrlo zanimljiva izložba jer slikom i riječima sudionika govori o utjecajima vježbanja joge na njihovo zdravlje i život.  Stoga je upravo Međunarodni dan joge odabran kao naprigodniji datum za otvorenje izložbe i prezentaciju ovog projekta.

U Rijeci se joga po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ prakticira više od 25 godina, a u Hrvatskoj više od 30 godina. Tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Vrijedno je spomenuti da udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već četvrtu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’ organiziranjem besplatnih vježbi za osobe starije od 50 godina te za studente.

Također udruga je već drugu godinu zaredom svojim projektom Vježbajmo `Jogu u svakodnevnom životu` za zdravi grad uključena i u programe zdravstvene zaštite i socijalne skrbi Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari