“6. Dani Slavonije u Rijeci” sredinom rujna na Trgu 111. brigade HV

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira šestu sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Dani Slavonije u Rijeci”

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju su organizatori osobito ponosni.

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih djelova Lijepe Naše koju su pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 10.-14. rujna od 8-20 sati dođu na Trg 111.Brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte – Dani Slavonije, Domće je Domaće, Zeleno i Plavo i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari