NOVO KOMBI VOZILO

Grad Rijeka u suradnji s humanitarcima donirao novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Foto: Mateo Levak/Riportal

Danas se na Delti, na autobusnom stajalištu KD Autotrolej d.o.o., održala primopredaja novog, posebno opremljenog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.

Novo kombi vozilo marke Renault Master može prevesti 8 osoba s invaliditetom, a prilagođeno je na način da se sjedala po potrebi mogu vrlo jednostavno izvaditi i montirati, ovisno o tome treba li prevesti osobe s u kolicima ili osobe koje se kreću samostalno odnosno u pratnji.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ključeve novog vozila direktoru Autotroleja Albertu Kontušu uručio je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović a primopredaji je prisustvovala i Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Zlatan Car, predsjednik Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid, Sanja Jakovac Šepić, rukovoditeljica u INA – Rafineriji nafte Rijeka te predstavnici Udruga, korisnika prijevoza.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Cijena nabavke i prilagodbe ovog novog kombi vozila iznosi 374.074,75 kuna. U tu je svrhu na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom balu i u humanitarnoj akciji Kuglice dobrih želja prikupljeno 85.686,02, dok je preostalih 288.388,73 kuna osigurao Grad Rijeka.

Humanitarni karnevalski bal održava se već 21 godinu, a posljednjih 15 godina nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Grad Rijeka organizira prijevoz osoba s invaliditetom u suradnji s KD Autotrolej d.o.o. kontinuirano od 2000. godine, a ovaj način prijevoza trenutno koristi više od 400 osoba.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari