Foto: Mateo Levak/Riportal

Na novom dječjem i sportskom igralištu u Marinićima danas su dodijeljene nagrade i priznanja sportašima i klubovima s područja Viškova za najbolja sportska postignuća u 2020. godini

Odluku o nagrađivanju donijelo je Općinsko vijeće na sjednici 31. ožujka, a dodjela je održana na današnji Međunarodni dan sporta kako je to i predviđeno općinskom odlukom.

Osim nagrađenih pojedinaca i klubova odnosno njihovih predstavnika, na današnjoj prigodnoj svečanosti bili su općinska načelnica Sanja Udović sa zamjenicima Snježanom Podobnik i Denisom Mladenićem, tajnik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dino Klaić te član općinskog Odbora za sport kulturu i tehničku kulturu Franjo Jardas. Nagrađenima u pojedinačnoj kategoriji pripao je novčani iznosu od 5.000,00 kuna, a u ekipnoj kategoriji 10.000,00 kuna. 

Nagradu za najbolje postignuće u muškoj kategoriji (pojedinačno) dobio je Fran Miholjević, višestruko nagrađivani biciklist koji je trenutno član Kolesarskog kluba „Adria mobil“ iz Slovenije.

O kakvom je talentu riječ slikovito govore njegovi prošlogodišnji uspjesi jer je unatoč svim ograničenjima koje je donijela protekla godina Fran osvojio čak četiri zlatne medalje na državnim prvenstvima. Zapažene uspjehe postigao je i na europskim prvenstvima, osvojivši 4. mjesto u vožnji na vrijeme (kronometar) te 11. mjesto na Europskom prvenstvu u cestovnoj vožnji.

Najbolje postignuće u ženskoj kategoriji (pojedinačno) ostvarila je Lorena Jurišić. Lorena je članica Kickboxing kluba Sušak i Taekwon-do klub Rijeka te nositeljica majstorskog zvanja u taekwondou ITF.

Tijekom svoje dosadašnje sportske karijere osvajala je niz nagrada. Vrhunski rezultati nisu izostali ni u protekloj godini: na WAKO Europskom prvenstvu u kickboxingu osvojila je prvo mjesto u kategoriji seniorke light contact – 70 kg. Na državnom prvenstvu za seniorke u point fightu osvojila je također prvo mjesto i postala državna prvakinja u kategoriji – 70 kg. Na temelju ostvarenih rezultata u kickboxingu tijekom 2020. proglašena je i kickboxericom Primorsko-goranske županije u kategoriji seniorke za 2020. godinu. 

Nagradu za najbolju sportsku ekipu u muškoj kategoriji osvojio je Atletski klub Viškovo.

Klub je osnovan 2015. godine, član je Hrvatskog atletskog saveza te Hrvatskog olimpijskog odbora. Pod stručnim vodstvom iskusnih trenera ovaj mladi klub redovito postiže zavidne rezultate.

Zahvaljujući svojim predispozicijama i odgovornim pristupom treninzima perspektivni su članovi 20-ogodišnji Karlo Čović Marić i njegov godinu dana mlađi brat Sandro Čović Marić tijekom 2020. godine na brojnim natjecanjima u različitim kategorijama (bacanje kugle, diska i bacanje kladiva) osvojili niz od 9 prvih, 8 drugih i 2 treća mjesta. Pri tome se posebno ističu medalje s državnog i međunarodnog natjecanja poput 1. mjesta na Međunarodnom atletskom mitingu u kategoriji juniora u disciplini bacanja kugle. Nakon završenog zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske, AK Viškovo je na temelju postignutih rezultata ponio naslov najboljeg muškog bacačkog juniorskog kluba. 

Nagrada za najbolju sportsku ekipu u ženskoj kategoriji pripala je Twirling klubu Viškovo kojeg čine djevojčice i djevojke koje žive na području Viškova i okolice.

Početke twirlinga nalazimo u usavršavanju tehnike u mažoret plesu uz primjenu štapa, plesa i gimnastike. Twirling klub „Viškovo“ stasao je u okrilju udruge Halubajske mažoretkinje. Klub je osnovan 2004. godine i član je Hrvatskog twirling saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora. Izuzetan rezultat u 2020. postigle su osvajanjem jedne zlatne i jedne srebrne medalje koje su u duo kategoriji osvojile juniorke Dora Kučan i Tea Škalamera.

Članice Twirling kluba Viškovo današnju su svečanost i uveličale prigodnim nastupom. 

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari