Glumcu Zdenku Botiću nagrada Grada Rijeke za životno djelo, Armadi Zlatna plaketa „Grb Grada Rijeke“

Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Rijeke, dodijelivši nagradu za životno djelo glumcu Zdenku Botiću

Zdenku Botiću nagrada je dodijeljena za cjeloživotni doprinos kazališnoj umjetnosti u gradu Rijeci. Također, dodijeljene su i Zlatne plakete „Grb Grada Rijeke“ te godišnje nagrade.

Zlatna plaketa „Grb Grada Rijeke“ dodijeljena je Klubu navijača Armada Rijeka za 30 godina bezuvjetne ljubavi voljenom gradu, Hrvatskoj udruzi za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku mikroelektroniku-MIPRO za 40-godišnji doprinos području informacijsko-komunikacijskih tehnologija organiziranjem međunarodnih znanstveno-stručnih skupova, Nenadu Labusu za trajni doprinos na istraživanju i očuvanju kulturnog nasljeđa Rijeke i Sušaka, Hideyo Ashigaki za uspostavu bliske suradnje te dubokog ljudskog prijateljstva između gradova Kawasakija i Rijeke, Darku Jurkoviću za iznimne umjetničke kvalitete gitariste i skladatelja, koji obogaćuje kulturni život Rijeke i pronosi ime grada diljem svijeta, Zakladi Sveučilišta u Rijeci za dugogodišnje promicanje filantropije, doprinos razvoju riječke sveučilišne zajednice te potporu lokalnoj zajednici stvaranjem društva znanja, glazbeniku Davoru Tolji za 40 godina umjetničkog rada i promicanje ugleda grada Rijeke, talijanskom konzul u Rijeci Paolu Palminteriju za uspješno promicanje gospodarske suradnje između riječkih i talijanskih gospodarstvenika te Suzani Samardžić za izniman uspjeh u 25 godina vođenja Caritasova doma sv. Ana.

Godišnje nagrade dodijeljene su prof. dr. sc. Jasminki Ledić za doprinos unapređenju visokoga obrazovanja i promicanju europske dimenzije u obrazovanju te Zlatku Viciću za impresivnu interpretaciju ovčice Wande u predstavi Wanda LaVanda Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Također, dogodila se i jedna promjena u sastavu vijeća, odnosno vijećnik SDP-a Vuk Prica, čiji je mandat zbog osobnih razloga bio u mirovanju od konstituiranja vijeća i kojeg je zamjenjivao Čedomir Salević, aktivirao je svoj vijećnički mandat.

Gradsko vijeće nastavlja sjednicu raspravom o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Tihomira Čordašev, koje su predložili vijećnici SDP-a, PGS-a, HNS-a i HSU-a. Isti vijećnici su također predložili da Gradsko vijeće ubuduće vodi Andrej Poropat iz HNS-a.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari