USKORO ĆE SEZONA KUPANJA

Video | Grad Rijeka za uređenje riječkih plaža osigurao dva milijuna kuna

Sezona kupanja u Rijeci službeno počinje 1. lipnja. Više pogledajte u prilogu Kanala Ri!

Do tada gradske plaže treba pripremiti kako bi spremno dočekale kupače. Priprema plaža obuhvaća velik broj aktivnosti, a za njihovo uređenje Grad je osigurao 2 milijuna kuna.

Grad Rijeka brine o 22 plaže

Njih 13 nalazi na Kantridi i Costabelli, a 9 na Pećinama. Za njihovo održavanje na potezu od Preluka do Pećina Grad Rijeka je ove godine osigurao 2 milijuna kuna.

“Radovi koji se odnose na održavanje sunčališta, stubišta djelomično i pokosa, kad se za to ukaže potreba montaža plažne opreme kao što su tuševi, svlačionice, penjalice i spuštalice za u more, kao i održavanje wc-a”, pojašnjava Snježana Baždarić, voditeljica Službe održavanja u Komunalnom sustavu Grada Rijeke.

Vaterpolo igralište na Biviju dobit će novu opremu

“Stara oprema je dotrajala i onda smo izdvojili dio sredstava da nabavimo novo vaterpolo igralište koje će bitI postavljeno do sezone kupanja, imamo i dvije svlačionice također, dodatno”, otkriva Snježana Baždarić.

Novine se očekuju i na plaži Ploče, koju čeka dodatno uređenje, odnosno opremanje površine za bolji pristup invalidnim osobama moru.

“Tako da će se u sklopu tih radova izvesti produljenje rampe za u more. Izradit će se nekoliko izdignutih sunčališta, postavit će se i svlačionica za te potrebe.”, dodaje voditeljica Službe održavanja u Komunalnom sustavu Grada Rijeke.

Plave zastave

Na dvije riječke plaže, Ploče i Kostanj svake godine se zavijore Plave zastave koje znače međunarodnu oznaku za kvalitetu i ukazuju da su plaže čiste, uredne, sigurne za kupače i dobro održavane.

“Svake godine pa tako i ove dajemo i dodatni napor da omogućimo da i ove godine bude podignuta Plava zastava.”, kaže Snježana Baždarić.

Vjerujemo da će do 1. lipnja svi planirani radovi na riječkim plažama bit gotovi kako bi se i službeno otvorila sezona kupanja.

Više pogledajte u prilogu Kanala Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari