DVOSTRUKI STANDARDI?

Incident u centru Rijeke zapalio internet: ”Što bi bilo da je iz automobila s palicom izašao muškarac?!”

Foto: Printscreen/Facebook/Instagram

Nakon što je video prometnog incidenta snimljenog u centru Rijeke obišao cijeli internet i nakon što se javila ogorčena vozačica Punta (podaci poznati redakciji) na čijeg je prijatelja nasrnula vozačica iz drugog automobila, komentari oko ovog nemilog događaja se i dalje ne stišavaju na društvenim mrežama.

Djevojka tvrdi da je cijela priča pogrešno shvaćena te da se cijela javnost nepravedno obrušila na njenog prijatelja, umjesto na pijanu vozačicu koja, kako tvrdi, predstavlja pravu opasnost u prometu.

Nakon toga javili su se i drugi svjedoci koji potvrđuju priču djevojke i koji tvrde da je vozačica tog dana zaista radila ”kaos” u centru grada i dovela u opasnost druge vozače, motociklista, ali i jednog pješaka.

VIDEO DANA:

Ono što je najviše ‘naljutilo’ nekolicinu čitatelja na društvenim mrežama, a o čemu se i dalje priča, jesu prve reakcije na incident; Gotovo da i nema osobe koja djevojku nije proglasila heroinom, bez obzira na to što drugu stranu priče baš nitko nije čuo.

”A recite mi sada iskreno, što bi bilo da je iz automobila s palicom izašao muškarac? Biste li isto ovako reagirali? Ja sam siguran da bi taj tip i u tom slučaju ispao totalna kukavica, nasilnik i mrzitelj žena. A kada se radi o ženi, tada (očito) zatvaramo oči na nasilje i jedino što vidimo je – snažnu ženu, bez obzira na to što se možda radi o drogiranoj, nasilnoj osobi koja danas sutra na cesti može ubiti vaše dijete!”,

”Ovo su dvostruki standardi! Sram vas bilo sve, a posebice ove feminističke udruge koje u ovom ne vide ništa loše. To nije jednakost, to nije feminizam!”,

”Svojim očima sam vidjela ovaj incident i tužno je koliko hvalisate i uzdižete ovu ženu koja je skoro ubila nekoliko ljudi na putu!”, samo su neki od komentara anonimnih korisnika na društvenim mrežama koji su ustali protiv predrasuda koje se, kako kaže jedan od komentatora, ”u progresivnom društvu sad već i podrazumijevaju”.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari