PROGRAM ZA NAJMLAĐE

Kazalište na otvorenom – lutkarski evergreeni na Trgu Riječke rezolucije

U okviru “Ljeta u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture” Gradsko kazalište lutaka Rijeka donosi program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici”, pa tako malu i veliku publiku na Trgu Riječke rezolucije, na pozornici na otvorenom, očekuju popularne predstave „Izgubljena priča: Ivica i Marica“, „Tri praščića“ i „Koka Kokone“.

Prva je na repertoaru predstava Vedrane Balen Spinčić (prema braći Grimm) „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ u režiji Serđa Dlačića, i to 29. i 30. lipnja te 1. srpnja u 20 sati. Iz ove zabavne, ali i napete predstave, publika može iščitati i plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Predstava „Tri praščića“ autora Jiri Jaroša, koju je prema redateljskom konceptu Želimira Prijića obnovio Serđo Dlačić, na repertoaru je 8., 9., 10. i 11. srpnja u 20 sati. Je li se Vuk uspio domoći praščića i tko je koga nadmudrio, publika će doznati tek na kraju ove dugovječne predstave riječkih lutkara, u kojoj mogu uživati i oni najmlađi.

Baš za najmlađe su riječki lutkari pripremili još jednu izvanrednu predstavu autora Enesa Kiševića i redatelja Roberta Waltla, a to je „Koka Kokone“. U priči gdje jedna sitna zločestoća pokreće cijeli lanac nemira publika može uživati 17., 18. i 19. srpnja u 20 sati.

Ulaznice

Sve predstave izvode se na pozornici na otvorenom, na Trgu Riječke rezolucije. Rezervacije se vrše isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com, a ukidaju 30 minuta prije početka izvedbe. Blagajna Kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije, a publika će svoje karte moći preuzeti sat i pol prije početka izvedbe, odnosno od 18:30 do 20:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti i online, na portalu Mojekarte.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari