ŠIRI SE ŠKOLA

Kreće projekt dogradnje dobrinjske osnovne škole; Za projektnu dokumentaciju osigurano 220 tisuća kuna

Foto: Otok Krk

Primorsko-goranska županija podržala je inicijativu Općine Dobrinj za dogradnju tamošnje osnovne škole. Kako je na sastanku s načelnikom Općine Nevenom Komadinom rekao župan Zlatko Komadina, radi se o školi koja već sada ima 120 učenika s tendencijom rasta tog broja te su prostorni kapaciteti postojeće škole nedostatni za održavanje nastave.

Podsjećamo, nova škola u Dobrinju izgrađena je 2007. godine s oko 1400 m2 zatvorenog prostora i 11 000 m2 okoliša s rukometnim igralištem, travnjacima i parkiralištem.

Dobrinjska škola je područna škola Osnovne škole Omišalj koju koju pohađaju djeca u svih osam razreda te u zgradi škole također djeluje razredni odjel za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje iz Rijeke.

Sadašnji prostori škole nisu dostatni, odnosno ne pružaju odgovarajuće prostorne uvjete za održavanje nastave i svih školskih aktivnosti te bi se dogradnjom zgrade škole stvorili odgovarajući preduvjeti za kvalitetniji rad učenika, njihovih učitelja i vannastavnog osoblja.

VIDEO DANA:

Kako je dogovoreno na sastanku održanom u sjedištu Županije, Općina će u suradnji sa županijskim upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje krenuti u pripremu projektnog zadatka za dogradnju škole te izradu projektne dokumentacije za što je Općina Dobrinj osigurala 220.000,00 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views