Legendarna glumica Mira Furlan predstavlja autobiografiju u antikvarijatu Ex libris

 

Jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije osamdesetih godina prošlog stoljeća, s kultnim ulogama u tv- serijama „Putovanje u Vučjak“, „Kiklop“, te „Velo misto“, filmovima kao što su „Otac na službenom putu“, „Lepota poroka“ te „U raljama života“, početkom devedesetih godina emigrirala je zajedno sa svojim mužem, filmskim redateljem Goranom Gajićem, u Sjedinjene Američke Države. Otpratili su je hrvatski i srpski mediji s huškačkim tesktovima koji su spekulirali o njenom moralu, u matičnom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dobila je otkaz, oduzet joj je stan u istom gradu, u Zagrebu i Beogradu jednostavno je bila nepoželjna.

https://www.youtube.com/watch?v=H1Vqsr34f38

Dvadeset i četiri godine kasnije, glumica Mira Furlan predstavit će vlastitu autobiografiju simboličnog naziva „Totalna rasprodaja“ koju je objavila u izdanju beogradske izdavačke kuće Samizdat B92, u antikvarijatu Ex libris, u utorak 8. ožujka s početkom u 19 sati.

Biografija je to u kojoj poznata glumica progovara o ratnim devedesetim godinama, svojim najtežim trenucima u karijeri te konačno o dosljednosti svoga otpora prema svim vrstama nacionalizama. Uz autoricu Miru Furlan o knjizi će govoriti i Nebojša Zelić.

Jedinstvena je ovo prilika druženja Mire Furlan s Riječankama i Riječanima nakon niza godina, ali i prigodna uvertira za njen skorašnji nastup u riječkom kazalištu, u predstavi „Kasandra“, kada će se po prvi put nakon 1991. godine vratiti na pozornicu jednog hrvatskog nacionalnog kazališta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari