NAKON „RASKOLA“ RIJEČKIH MOST-ovaca u GV-u Orepić: „Ideološka isključivost nadvladala javni interes“

Vlaho Orepić, nezavisni saborski zastupnik i bivši ministar policije te podupiratelj Mosta nezavisnih lista oglasio se nakon oprečnog glasovanja riječkih MOST-ovaca u Gradskom vijeću Grada Rijeke po pitanju podrške novom predsjedniku gradskog parlamenta Andreju Poropatu

Podsjetimo, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća dužnosti predsjednika GV-a razriješen je Tihomir Čordašev (Akcija mladih), a za novog predsjednika riječkog parlamenta izabran je Andrej Poropat (HNS).

Tom prilikom dvoje zastupnika s liste MOST-a, Zvonimir Peranić i Petra Mandić, glasovali su – različito. Dok je Zvonimir Peranić podržao izbor Andreja Poropata vođen mišlju o prvenstvenoj važnosti javnog interesa, Petra Mandić i riječki MOST ogradili su se od takvog Peranićeva stava.

Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke
Snimio:Boris Scitar/Pixsell

Tim povodom oglasio se i Vlaho Orepić, nezavisni saborski zastupnik i bivši ministar policije te podupiratelj Mosta nezavisnih lista. Na redakcijski e-mail poslao je nam je svoje reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

Ovo je očit primjer reakcije kada ideološka isključivost nadvlada javni interes. Ipak, iznenađuje brzina reakcije gospođe Petre Mandić, pogotovo imajući u vidu da se radi o Zvonimiru Peraniću, čovjeku koji je, uz još nekoliko ljudi, doslovno nositelj aktivnosti MOST-a u Rijeci. Prigoda je za napomenuti kako postoji nekolicina ljudi koji su svojim radom iznijeli MOST na svjetlo dana u Rijeci, ali su se od njega distancirali dostojanstveno i u tišini, jer je MOST postao ovo što sad demonstrira. Na njihovo distanciranje gđa Petra Mandić nije ovako reagirala. Demonstrirati silu nad podređenim, a prešućivanje istih i puno spornijih momenata kod sebi ravnih i nadređenih govori sve o postupku gđe Petre Mandić.“, istakao je Vlaho Orepić u svom reagiranju na događaje na posljednjoj sjednici riječkog Gradskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari