DO DALJNJEGA - REDOVNO!

Nastava u školama u PGŽ i dalje će se odvijati redovno! Trenutno je 21 razred u samoizolaciji, a to iznosi – 2 posto

PGŽ

Pročelnica Stilin navela je da se s današnjim danom 21 razred osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija nalazi u samoizolacija što je svega 2 posto od ukupnih razrednih odjeljenja.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin na današnjoj redovnoj konferenciji za medije PGŽ najavila je da će 2. studenog biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja, kojeg Županija u kontinuitetu provodi već punih 20 godina. Godišnje se stipendira 37 studenata s iznosom od 1.000 kuna mjesečno, a predstojećim natječajem dodijelit će se 17 novih stipendija.

Istaknula je također da će kroz predstojeći rebalans UO za odgoj i obrazovanje dobiti 12,8 milijuna kuna od čega će najviše biti usmjereno na kapitalne projekte, a sa 150.000 kuna podržat će se Riječko Sveučilište za novi studij logopedije.

Pročelnica Stilin navela je također da se s današnjim danom 21 razred osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija nalazi u samoizolacija što je svega 2 posto od ukupnih razrednih odjeljenja.

“Zbog ovako dobre epidemiološke situacije nastava u našim školama i dalje će se odvijati redovno, a u dnevnom smo kontaktu s ravnateljima, epidemiolozima i liječnicima školske medicine, koji također smatraju kako nema potrebe za prelazak na on line nastavu, sve dok je u školama ovako stabilna epidemiološka situacija”, naglasila je Stilin.

“Na području naše Županije, prema današnjim podacima epidemiologa, imamo 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom dok je 25 osoba ozdravilo”, rekao je na početku redovnog susreta s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Dodao je da je tijekom vikenda bilo i manje testiranih osoba, ukupno 228 te pozvao sve građane na poštivanje preporuka i mjera kako bi zaustavili širenje virusa.

Fabijanić je najavio i 33. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 29. listopada u sportskoj dvorani u Mavrincima.

Razlog je, kao i do sada, poštivanje mjere o dva metra razmaka u zatvorenim prostorima. Rekao je da je na dnevnom redu 16. točaka, među kojima je i 2. rebalans županijskog Proračuna. “Radi se kao i uvijek u drugoj polovici godine o tehničkom rebalansu gdje će se preraspodijeliti sredstva i to u najvećem dijelu prema zdravstvenim ustanovama”, istaknuo je Fabijanić.

Kroz predloženi rebalans predviđa se i izdvajanje dodatnih 860.000 kuna za pomoć poduzetnicima u “korona krizi”, čime se prema riječima pročelnice UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melite Raukar, ukupna svota izravne pomoći PGŽ malim i srednjim poduzetnicima koja će biti isplaćena u ovoj godini penje na 7,5 milijuna kuna.

Pročelnica Raukar također se zahvalila svim partnerima i suradnicima na projektu “Mala barka 2” koji je prošlog tjedna proglašen najboljim županijskim europskim projektom u kategoriji doprinosa prekograničnoj suradnji. Podsjetila je da se taj projekt očuvanja i turističke valorizacije pomorske baštine sjevernog Jadrana provodi u kontinuitetu od 2015. godine te ima svoj nastavak i u aktualnom projektu Arca Adriatica.

O planu dodjele koncesija na pomorskom dobru u 2021.godini a o kojom će odlučivati Županijska skupština izvijestila je resorna pročelnica Nada Milošević. Rekla je da je tim planom predviđeno koncesioniranje na 18 lokacija od kojih je 9 novih, a ostalo su koncesije koje istječu. Naglasila je da je plan bio na javnoj raspravi no da nisu pristigli novi ili drugačiji prijedlozi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari