NAGRADE PUBLIKE

Galerija | ODABRALI RIJEČANI: Ovo su najbolji u dramskom programu ‘Zajca’ prošle sezone!

Zahvaljujući jednakom broju glasova, Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu Hrvatske drame  HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su dvije predstave: „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te „I Cyrano i djevojčica“ Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda.

Najbolja predstava u programu Talijanske drame prema odluci publike je mjuzikl „Baciami, Cate“ / „Poljubi me, Kato“ Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera u režiji i koreografiji Tihane Strmečki ovjenčan Nagradom publike „Giulio Marini“.

Obznanjeno je to na večerašnjoj dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu „Zajca“ prošle kazališne sezone, a nakon uspješne izvedbe obnovljene predstave „Decameron.hr“ čija je nova verzija oduševila publiku i tako na najbolji način otvorila novu kazališnu sezonu.

Tijekom svečanosti dodjele kroz koju je vodila glumica Jelena Lopatić uručene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja.

Za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje, dobitnica Nagrade publike „Andreja Blagojević“ za ulogu Olivije  u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete“ te Mario Jovev kojemu je za uloge Pavla Guneka u predstavi “Kad je stao svijet” i ulogu Guya Montaga u predstavi “Fahrenheit 451” pripala Nagrada publike „Galiano Pahor“.

Za najbolje uloge u predstavama Talijanske drame nagrađen je tandem iz mjuzikla „Baciami, Cate“: Leonori Surian Popov je za ulogu Lilli Vanessi / Cate pripala Nagrada publike „Gianna Depoli“, a Mirku Soldanu za ulogu Bruna Cambierija / Petruccia u istom mjuziklu Nagrada publike „Raniero Brumini“.

Nagrada publike „Enrico Caruso“ za najboljeg gostujućeg umjetnika otišla je u ruke Stefana Suriana koju mu je priskbila uloga u predstavi „LockClown“ u produkciji Talijanske drame.

Foto: Dražen Šokčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari