POČELI DANI TRSATA: U subotu ne propustite viteški spektakl na Trsatskoj gradini!

Manifestacija Povratak Frankopana centralni je dio manifestacije Dani Trsata, a održat će se u subotu 27. travnja

Dani Trsata započeli su 20. travnja 2019. godine u organizaciji Kluba prijatelja grada Trsata, Mjesnog odbora Grad Trsat, Gradske glazbe Trsat, Gradske knjižnice Rijeka – ogranak Trsat, Udruge antifašističkih boraca grada Rijeke i Hrvatske čitaonice Trsat.

Manifestacija Povratak Frankopana centralni je dio manifestacije Dani Trsata, a održat će se 27. travnja 2019. godine.

Službeno otvaranje Dana Trsata je u utorak 23. travnja 2019. godine.

Povodom dana Sv. Jurja u istoimenoj crkvi održana je jutarnja misa i koncert mješovitog zbora “HČT” s početkom u 10 i 30 sati.

Svečani defile ulicama Trsata krenuti će ispred Dvorane mladosti u 16 i 30 sati nakon čega slijedi blagoslov ispred crkve Majke Božje Trsatske te podizanje zastave Kluba prijatelja Grada Trsata. Defile završava na Trsatskoj gradini predajom mandata kapetana Grada Trsata. U 18 sati u crkvi Sv. Jurja započinje svečana misa koju će predvoditi fra. Marino Kuzminski.

 

U srijedu, 24. travnja 2019. godine, u Hrvatskoj čitaonici Trsat održat će se svečana akademija povodom oslobođenja Trsata.

Sportski turniri povodom Dana Trsata odigrati će se od 24. do 26. travnja 2019. godine. Srijeda i četvrtak (24. i 25. travnja) rezervirani su za rukometni turnir u Dvorani mladosti (od 16 do 19 sati).

U četvrtak, 25. travnja 2019. godine, u Dvorani mladosti održati će se revijalna odbojkaška utakmica između Vojaka i G. Vežice s početkom u 14 i 30 sati. U petak, s početkom u 16 sati u prostorijama Kluba umirovljenika Trsat održati će se turnir u pikadu za umirovljenike.

U petak, 26. travnja 2019. godine, Gradska knjižnica Rijeka- ogranak Trsat predstaviti će se baštinskim razgovorima i sjećanjem na Josipa Kulfaneka s početkom u 18 sati.

Polaganje vijenaca i svijeća na spomen obilježje poginulim braniteljima na gradskom groblju Trsat te osnivaču i članovima KPGT-a biti će u subotu 27. travnja 2019. godine u 10 sati.

Povijesni spektakl Povratak Frankopana održat će se u subotu 27. travnja 2019. godine.

Foto: Dani Trsata 2017

 

Program započinje u 9 sati otvaranjem sajma starih zanata. Na manifestaciji će se predstaviti brojna viteška društva, a defile ulicama Trsata u povijesnim odorama zakazan je za 15 sati. U 18 i 30 sati uprizoriti će se Bitka za gradinu, a u 19 sati proglasiti će se novi kapetan Trsata.

U 20 sati započinje večernji koncert u Nugentovom parku na kojem će nastupiti Joso Butorac i Mladen Žmak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari