U SAMOM SREDIŠTU GRADA

Video | Riječki tunel je prava turistička atrakcija koja brojne posjetitelje privlači i kao – zaklon od velikih vrućina!

Riječka vojna priča vodi turiste ispod grada. Na deset metara ispod zemlje, od katedrale sv. Vida do Dolca, proteže se Riječki tunel i kao prava turistička atrakcija privlači brojne posjetiitelje. Više u videoprilogu!

U samom gradskom središtu, deset metara ispod zemlje, krije se prava turistička atrakcija. Riječ je riječkom tunelu vojne namjene izgrađenom za vrijeme Drugog svjetskog rata za potrebe zaštite civilnog stanovništva od zračnih bombardiranja. Ova jedinstvena gradska šetnica duga je 330 metara.

“Riječ je o najugodnijoj gradskoj šetnici ukoliko se želi doći od točke A do točke B. Točka A je Katedrala sv.Vida, točka B Casa Venezijana odnosno Dolac”, ističe Dominik Damiš, iz Turističke zajednice grada Rijeke za Kanal Ri.

Novo vrijeme donijelo je i novu ulogu tunela. Umjesto jučerašnje vojne namjene, danas ono postaje mjesto na turističkoj mapi grada.

“Čula sam za tunele putem web stranice Atlas Obscure. Poprilično je cool mjesto i sviđa nam se”, rekla je Mihaela.

“Pročitala sam u Kvarner Magazinu, to je časopis njemačkog i engleskog govornog područja iz Austrije, ja sam Austrijanka. Tamo sam to pročitala da bi bilo zanimljivo posjetiti ove tunele i zato sam ovdje”, ističe gošća iz Austrije.

Osim što se posjetitelji imaju priliku upoznati sa vojnom poviješću grada, tunel ugošćuje i različite događaje.

“Naravno, imamo tematske stvari u riječkom tunelu. Nažalost, preko ljeta manje toga, ali naravno naši gledatelji će se sjećati, naprimer adventa i karnevala kada su ovdje znale biti i fešte, izložbe”, dodaje Dominik Damiš.

Riječki tunel otvoren je svaki dan od 10 do 18 sati, ulaz je besplatan, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari