SPOMENIK BRANITELJIMA NA DELTI: Uskoro postavljanje ploče s imenima poginulih Riječana

U tijeku je postupak nabave za izradu memorijalnog obilježja s imenima poginulih branitelja koji će se izgraditi uz postojeći spomenik, odnosno Most hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Ugovaranje radova očekuje se u lipnju, a dovršetak radova očekuje se u listopadu. Saznajemo kako zahvat sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz grad Rijeku

Novi zahvat provodi se na zahtjev udruga branitelja, kako bi se na vjerodostojan način istaknula imena poginulih branitelja. Novo obilježje projektirao je Studio 3LHD, a cilj ovog rješenja je istaknuti imena poginulih branitelja te ih u potpunosti integrirati u postojeću cjelinu izvedenog projekta – naveli su u Gradu Rijeci.

Memorijalna ploča bit će napravljena od kamenih blokova na kojoj će biti otisnuta 206 imena poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, s područja tadašnje Općine Rijeka i nalazit će se na istočnom dijelu spomenika.

Braniteljske udruge u više navrata su isticale kako na spomeniku nema hrvatskog grba, niti teksta o mjestu pijeteta za sve stradale u Domovinskom ratu, a  također nema ni imena poginulih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari