JOŠ STIGNETE NABAVITI ULAZNICE

Sutra počinje Porto Etno Festival – Prvi dan u HKD-u na Sušaku otvara LADO Elektro

U četvrtak, 1. listopada 2020. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka) održat će se prva večer ovogodišnjeg Porto Etna, festivala svjetske glazbe i gastronomije, koji je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Pozornica HKD-a od 19.30 sati ugostit će elektro-etno atrakciju LADO Electro, koji spaja tradicijsku i elektroničku glazbu. Autori projekta Crnić i Harfman za DJ pultom pratit će izvedbu solistica i glazbenika Ansambla LADO. Ulaznice po cijeni od 70 kn još se uvijek mogu naći u prodaji, preko sustava mojekarte.hr, zatim u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije događanja na blagajni HKD-a.

Od 21 sat, na terasi hotela Neboder tj. u dvorani do terase, u slučaju kiše, slijedi rasprodani program Etno zalogajčići uz mini-koncert, gdje će hranu za sve one koji su svoju ulaznicu uspjeli nabaviti na vrijeme spravljati kuhinja hotela Neboder, u suradnji i po recepturi predstavnika zemalja manjina. Na meniju su specijaliteti iz Jordana, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Češke, uz glazbenu pratnju benda Če bo bo, če na na.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice, koje je obvezno u zatvorenom prostoru.

Nastavak Porto Etna u petak i subotu

Dodajmo, Porto Etno festival nastavlja se u petak, 2. listopada, koncertom princa sevdaha Bože Vreće, uz Porto Etno orkestar, za koji je ostalo još vrlo malo ulaznica, po cijeni od 100 kn.
Drugi dio večeri,
u kojem će publika kušati etno-zalogajčiće iz Slovačke, Italije, Makedonije te Trinidada i Tobaga uz nastup grupe Veja – rasprodan je.

Porto Etno završava u subotu, 3. listopada, nastupom predstavnika manjinskih zajednica koje djeluju u Rijeci, na folklorom programu na trgu ispred Građevinske škole, uz DJ-duo Hormonika Balkanika.
U isto vrijeme, manjinske zajednice predstavit će se i u izložbenom dijelu programa u atriju HKD-a i galeriji Kortil. Oba programa kreću u 17 sati, a ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari