OD 24. DO 29. TRAVNJA

Galerija | U Dječjoj kući otvoren 21. Festival znanosti na temu prirode i društva

U Dječjoj kući prigodnim programom je otvoreno riječko izdanje ovogodišnjeg Festivala znanosti na temu „Priroda i društvo“ koji se diljem zemlje održava od 24. do 29. travnja 2023. godine.

Zamjenik župana Vojko Braut tom prilikom okupljenima je čestitao uspješnu organizaciju 21. Festivala. “Radi se o značajnoj manifestaciji koja je zaslužna da su današnje mlade generacije mnogo svjesnije važnosti očuvanja prirode i međusobne isprepletenosti prirode i društva nego ranije”, rekao je Braut.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je zadovoljstvo impresivnim programom koji je svake godine suvremen, a opet korak ispred u inovativnosti. Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, koji je službeno i otvorio Festival, izrazio je zadovoljstvo što Dječja kuća zbog brojnih događanja napreduje prema statusu dnevnog boravka grada. Profesorica Vedrana Mikulić Crnković, u ime organizacijskog odbora, najavila je održavanje više od 150 događanja na tridesetak lokacija.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine na području cijele Hrvatske s ciljem približavanja znanosti, znanstvenog razmišljanja i donošenja odluka temeljenih na znanstvenim činjenicama široj javnosti. Organizatori riječkog izdanja su Sveučilište u Rijeci sa Centrom za promociju znanosti i udruga Zlatni rez, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. Jedan od suorganizatora je i županijski Prirodoslovni muzej Rijeka.

Sva događanja u okviru Festivala znanosti Rijeka su besplatna za sudjelovanje, a program možete pogledati na službenim stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari