OBAVEZAN POSTUPAK

U PGŽ počinju prijave za testiranje djece prije upisa u 1. razred osnovne škole

Ilustracija

Obavezom upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obuhvaćena su djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine

Prije upisa sva su djeca obvezna pristupiti postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta.

Zbog epdiemioloških mjera pozivaju se roditelji/staratelji da u razdoblju od 25. do 29. siječnja 2021. godine izvrše prijavu djeteta u osnovnu školu najbližu mjestu prebivališta/boravišta putem elektronske pošte odnosno telefona. Prijava treba sadržavati ime i prezime te OIB djeteta, adresu prebivališta uz napomenu da li se radi o djetetu s teškoćama u razvoju te adrese elektronske pošte oba roditelja i brojeve telefona.

Kako ističu u UO za odgoj i obrazovanje, sve osnovne škole kojima je osnivač PGŽ provele su pripreme i očekuju prijave upisa 2673 djece u 59 osnovnih škola.

Prilikom upisa za tekuću školsku godinu, 184 djece dobilo je odgodu upisa za školsku godinu 2020./2021.i dužni su ponovno pristupiti upisom postupku.

Roditelji djece rođene od 1. travnja do 31. prosinca 2015. godine mogu Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u Popis školskih obveznika za upis u prvi razred u školskoj godini 2021./2022. radi utvrđivanja mogućnosti prijevremenog upisa pristupanjem postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole. Temeljem zahtjeva roditelja, dijete će se uvrstiti u Popis, a o čemu će roditelji, osnovna škola i nadležni školski liječnik bii obaviješteni putem elektronske pošte ili pismenom obavijesti na adresu prebivališta/boravišta.

Oni se također prijavljuju u najbližu osnovnu školu prema navedenim uputama, uz napomenu da se radi o djetetu za prijevremeni upis u osnovnu školu kako bi od strane osnovne škole dobili termine pregleda kod nadležnog školskog liječnika i stručnih suradnika škole.

Sve detaljne informacije, roditelji mogu dobiti na web stranicama osnovnih škola kao i web stranici Primorsko-goranske županije https://www.pgz.hr/ustroj/upravna-tijela/upravni-odjel-za-odgoj-i-obrazovanje/ pod Obrasci

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari