U Rijeci uskoro 3. Smoqua – Festival queer i feminističke kulture

Foto: FB Udruga Lori

Od 23. do 25. svibnja ove godine u okviru 3. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua okuplja se nekoliko desetaka umjetnika i aktivista te goste i gošće iz Hrvatske i iz svijeta

U sklopu festivala održat će se performansi, radionice, koncert, Queer-UP! Party, panel rasprava i još puno toga a kako bi se posjetitelji bolje upoznali sa značajem i poviješću queera i feminizma te doživjeli queer i feminističku kulturu.

Ujedinjene/i u različitosti, kroz tri dana festivala svi zainteresirani moći će se uključiti u događanja koja su za vas pripremile riječke LORIce u suradnji s PaRiterom, GSG-om i Centrom za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

O programskim odrednicama iz organizacije kažu: Smoqua je pokrenuta kao spoj umjetnosti i aktivizma koji propituje društvene norme te je tema ovogodišnje Smoque norma, normalnost i normativnost, a sve aktivnosti pozivaju na promišljanje i dekonstruiranje tih pojmova.  Svoju podršku festivalu pružit će i međunarodni volonteri, koji će se pobrinuti da se  umjetnici i aktivisti te svi posjetitelji festivala osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Želite doživjeti queer kulturu, naučiti ponešto, promisliti o normama i pritom se dobro zabaviti ili pak želite postaviti pitanja koja možda niste znali kako i kome? Otvorimo srca, ujedinimo se u različitostima koje nas obogaćuju – Festival Smoqua vas čeka, stoji u najavi festivala.

Raspored programa pogledajte OVDJE

Festival financijski podržavaju: Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Europska komisija LUSH.

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari