CIKLUS OD 4 MODULA

U Rijeci završene edukacije za buduće provoditelje Zdravstvenog odgoja i obrazovanja

Ciklusom od 4 modula, završene su edukacije budućih provoditeljica i provoditelja nove riječke izvannastavne aktivnosti – Zdravstveni odgoj i obrazovanje

U osnovnim školama „Centar“ i „Kantrida“ tijekom lipnja i srpnja održane su edukacije za učiteljice i učitelje iz šest riječkih škola u kojima će se od školske godine 2024./2025 provoditi nova izvannastavna aktivnost – Zdravstveni odgoj i obrazovanje.

Pored spomenutih škola „Centar“ i „Kantrida“, od jeseni će učenici osnovnih škola „Dolac“, „Ivana Zajca“, „Podmurvice“ i „Vežica“ imati priliku odabrati izvannastavnu aktivnost Zdravstveni odgoj i obrazovanje te na taj način stjecati suvremena znanja kroz četiri tematska područja – Zdravi stilovi života, Pravilna prehrana i tjelesna aktivnost, Mentalno zdravlje – emocionalna i socijalna dobrobit djece i mladih, Spolno i reproduktivno zdravlje te rodna ravnopravnost i Prevencija ovisnosti i rizičnih ponašanja.

Buduće provoditelje educirali su članovi autorskog tima priručnika: Sandra Pavičić Žeželj, Nataša Dragaš Zubalj, Ana Goleš, Maša Komadina, Martina Šeša, Tea Juretić, Maja Obućina, Aleks Finderle, Eli Pijaca Plavšić i Vesna Kovač.

U svrhu provođenja programa u završnoj fazi izrade su i priručnici za učenike koji će biti prevedeni i talijanski jezik kako bi se provedba programa omogućila i u osnovnim školama koje obrazovni program provode na talijanskom jeziku.

Jednako kao i slučaju Građanskog odgoja i obrazovanja, a imajući u vidu važnost provođenja Zdravstvenog odgoja kao zasebnog predmeta, Grad Rijeka ima namjeru besplatno ustupiti sve materijale za provođenje ovog programa svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, odnosno svim školama koje za tim iskažu interes, odnosno odluče provoditi program.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari