Uručeno priznanje riječkom policajcu Zahidu koji je tijekom Riječkog karnevala izveo pothvat!

Foto: Visit Rijeka

Ujedno, najvaljena je i izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ koja će se od sutra moći razgledati na postamentima na Korzu

Kao humanitarni epilog Riječkog karneval od sutra će na panoima na Korzu biti postavljena humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti

Izložba se održava 9. godinu za redom, a ove godine sav prihod ide Centru za autizam Rijeka, za nabavku komunikacijskog softvera. Uz najavu ovogodišnjeg izdanja humanitarne izložbe, na konferenciji za medije, uručeno je i priznanje djelatniku Policijske uprave primorsko – goranske, Zahidu Habiboviću, za njegovu iznimnu intervenciju na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Djelatnik Policijske uprave primorsko – goranske, Zahid Habibović tijekom Međunarodne karnevalske povorke skočio je u more i spasio osobu koja je pala u more. Svojim hrabrim činom, pripadnik Interventne jedinice policije Rijeka, zaslužio je priznanje koje su mu uručili direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš. Nakon gromoglasnog pljeska i uručivanje nagrade Zahid Habibović skromno se zahvalio.

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, iznio je detalje izložbe „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ koja će od sutra krasiti Korzo.

Fotografije će se moći pogledati i odabrati na velikim panoima na riječkom Korzu od sutra od 11 sati, a još veći izbor fotografija Riječkog karnevala dostupan je na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti.

Fotografije se će se moći kupiti uokvirene – u manjem i u većem formatu. Uplatnice se nalaze u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu, a uplate direktno idu na račun Centra za autizam Rijeka.

Sanja Barić, predstavnica Centra za autizam Rijeka, kojem su i namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ovogodišnje izložbe, izrazila je zadovoljstvo što je Foto studio Kurti odabrao upravo Centar za autizam, gdje je pomoć više nego potrebna.

Naime, komunikacijski softver GRID3 tvrtke Smartbox za koji se skuplja, učenicima s autizmom pomoć će komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo. Podržan je na Windows platformi, te je lagan za instalaciju i korištenje.

Na kraju, predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban – Štiglić, iznijela je važnost ovogodišnjih humanitarnih akcija tijekom Riječkog karnevala kojih je bilo sveukupno sedam te je pozvala sve sutra u 11 sati na Korzo na svečano otvaranje izložbe.

Intervencija Zahida Habibovića

Zahid Habibović iz Interventne jedinice policije Rijeka nagradu je dobio za spašavanje muške osobe iz mora tijekom održavanja Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci u nedjelju, 23. veljače.

Podsjećamo, policajac Zihad Habibović uočivši osobu u moru gdje pluta, bez odgode je skinuo policijsku odoru s opremom sa sebe i skočio u more kako bi spasio osobu u moru. S 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, inače članom karnevalske grupe, Habibović je plivao do rive gdje su ga uz pomoć vatrogasaca i drugih pripadnika IJP Rijeka izvukli iz mora.

O svom hrabrom činu, policajac je između ostalog rekao:

„Reagirao sam kao što bi reagirao svaki policajac, bez razmišljanja sam skočio u more do našeg građanina za spas njegovog života, što je najvažnije od svega“. Dodao je i kako je Hitna pomoć vrlo brzo došla na mjesto događaja te se još jednom pokazala odlična suradnja svih službi, ponosno je izjavio Habibović na današnjem primanju u Salonu Grada Rijeke.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa u svoje osobno i u ime svih djelatnika Riječkog karnevala zahvalio je policijskom službeniku Zihadu Habiboviću i čestitao na tom hrabrom činu uručivši mu zahvalnicu i prigodnu nagradu.

Direktor Škarpa je tom prigodom istaknuo kako je ovo spašavanje pokazatelj profesionalnosti riječke i hrvatske policije u cjelini, čiji djelatnici svakodnevno svojim bezbrojnim aktivnostima pomažu građanima održavajući sigurnost grada i zemlje na visokoj razini.

S tim se složio i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Ivaniš, koji je uz čestitke Habiboviću, naglasio da je riječ o herojskom činu sjajnog čovjeka i profesionalca kojemu je sigurnost građana na prvom mjestu. Uz to, pohvalio je i izvrsnu suradnju Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke koja donosi i povoljne rezultate stanja sigurnosti u Rijeci.

To je osobito važno ove godine dok će u Rijeci, na događanjima programa Europske prijestolnice kulture, boraviti veliki broj domaćih i stranih posjetitelja pa je sigurnost uz umjetničku kvalitetu, najvažniji čimbenik uspješnog ostvarenja programa EPK-a, zaključio je Ivaniš.

U ime Policijske uprave primorsko-goranske, načelnik Sektora policije Goran Gašpert, zahvalio je Turističkoj zajednici i Gradu Rijeci što su prepoznali nesvakidašnji događaj u kojem je hrabri policajac na djelu pokazao zaštitni i prepoznatljivi moto hrvatske policije-sigurnost i povjerenje-.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari