VIŠE OD 20 AUTOMOBILA

Video | Grobnik je dobio prvi hrvatski muzej trkaćih oldtimera – pogledajte kako izgleda!

Screenshot Kanal Ri

U Mavrincima je izloženo više od 20 trkaćih automobila koji su obilježili povijest svjetskih rally utrka

Na Grobniku je otvoren prvi hrvatski muzej trkaćih oldtimera.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: NEDO DUNATO
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Dobrodošli u muzej starih traćih vozila! Pričamo stalno da smo neka koljevka motosporta – Kvarner, Preluk, Italija. Čitav život smo okruženi s tim autima. Odlučio sam da je ovo podneblje dobro za napravitI jedan muzej starih trkaćih auta. S obzirom na cijelu tu našu baštinu koju imamo – I njegujemo te aute – motosport, autotosport, čudno mi je bilo da mi nemamo ništa vezano na tu temu.”, kaže Dorijan Kljun, Historic Racing Car Museum, za Kanal Ri.

Ideja za projekt krenula je još 2016. kada je u suradnji s Općinom Čavle bio prvi pokušaj otvorenja ovog muzeja – no ministarstvo državne imovine nije se odazvalo.

“Tako da sam odlučio napraviti muzej doma jer jednostavno nisam imao gdje. I između ostaloga, shvatio sam da pričamo stalno o nečemu čega mi zapravo nemamo. Ovo bi bio korak jedan da na temelju ovoga ovdje pokušamo doći do pravog muzeja i da ovom kraju damo muzej kakav bi zapravo i trebao imati”, dodaje Dorijan Kljun.

Uz muzej starih vozila, Dorijan i dalje nalazi vremena za svoj najdraži hobi.

“Ja sam aktivan najviše na brdskim autoutrkama. Buzet, Sljeme, Makarska… i vozimo europske utrke, tako da širimo spoznaju o tom autosportu – kako na ovim domaćim utrkama, tako i u Italiji, Austriji, Europi.”, dodaje Dorijan Kljun za Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari