NAKON TODORIĆA – MIROSLAV KUTLE: Premijera drugog nastavka serijala “Gazda” u srijedu u Art kinu Croatia

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Prije dvije godine imali smo prilike svjedočiti premijeri filma „Gazda“ pod sloganom „Ovo nije film o Ivici Todoriću“, a koji je usprkos cenzuri određenog dijela medija, bojkotu prikazivanja na nacionalnoj televizijskoj kući postao apsolutni kino-hit. Film se pokazao i kao točan predskazatelj budućih događanja. Nakon Todorića, iz spomenara hrvatskih “krimi” tajkuna prisjetit ćemo se Miroslava Kutle. 

Kriza u poslovnom imperiju Agrokor broji se u milijunima kuna dugova koji su doveli do državnog preuzimanja koncerna te naposlijetku i do bijega te skrivanja najbogatijeg hrvatskog gazde u Velikoj Britaniji. I onda mi netko kaže kako je stvarnost jedno a film sasvim nešto drugo.

 

Mladi redatelj Dario Juričan pokazao se kao prorok i svjedok povijesnih događanja. I kao da mu nije dosta što je “filmski” presudio Todoriću, sada se okomio na jedno već pomalo zaboravljeno lice iz sada već prašnjavih devedesetih godina, vremena procvata kriminala, korupcije, nezakonite privatizacije te kompletne društvene i socijalne erozije na svim razinama.

Novi intrigantni dokumentarac ovog puta razotkriva Gazdu prije Gazde, Miroslava Kutlu.

Kako je tisuće radnika ostalo bez posla, kakve veze s ozloglašenim Kutlom imaju sadašnji predsjednik Vrhovnog suda te nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske te kako je rođeni Hercegovac, prijeratni vlasnik jednog kafića i grilla na zagrebačkom Velesajmu mogao steći bogatstvo i proći nekažnjeno za sve financijske malverzacije koje je ostavio za sobom.

Premijera filma „Gazda: Početak“ održat će se u Art-kinu u srijedu, 7. veljače u 20 sati, a gosti premijere su redatelj Dario Juričan i književnik Saša Paparella, autor istoimene knjige koja će također biti predstavljena uz film.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org)  svakim danom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari