ČESTITKE

Vratili se kući s 9 zlata; Riječki triatlonci osvojili sportske vrhunce Sljemena!

Na prvoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Triatlon Saveza održanoj na zagrebačkom Sljemenu riječki triatlonci iz redova Triatlon kluba RIVAL ostvarili su zapažene uspjehe.

U subotu 17.4. održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini supersprint kros duatlon (trčanje i mountain bike biciklizam), tradicionalni Green Devil, koji se sastojao od 1,5 km trčanja, 5 km biciklizma i 0,75 km trčanja za sve uzraste (Miniće mlađe od 8, Početnike do 9, 11 i 13, Kadete do 13 i 15, Juniore do 17 i 19 godina te Seniore). Uvjeti na vrhu Sljemena bili su više zimske nego proljetni – snijeg, bljuzga i blato. Temperature blizu 0 C više su podsjećale na “Snježnu kraljicu“ nego išta drugo, pa su kolce za skijaški slalom zamijenile ograde za trkačku i biciklističku stazu. Nažalost, snježnu idilu već nakon prolaska prvih natjecatelja zamijenilo je blato, pa se utrka pretvorila u pravi ispit s(p)retnosti.

Bez obzira na uvjete na stazi ekipa TK RIVALA toga je dana uspješno savlada sve prepreke i osvojila zlatna odličja u sljedećim kategorijama:

  • Lan Marić – 1. mjesto, Početnici B (U11),
  • Aurora Valinčić – 1. mjesto, sveukupno Juniorke,
  • Aurora Valinčić – 1. mjesto, Juniorke U17,
  • Miroslav Marić – 1. mjesto, Seniori M40,
  • Renato Žic – 1. mjesto, Seniori M45,

a ostali predstavnici TK RIVALA toga su dana Gabriel Barac, Lana Vale, Einar Miletić, Lucian Kvasić, Ivan Zrinušić i Andrija Žic imali manje sreće, ali ništa manje hrabrosti.

Sljedećega dana, u nedjelju 18.4. održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint kros duatlon, dvostruko dužih dionica trčanja i biciklizma od supersprinta, namijenjen samo odraslim uzrastima (Juniorima i Seniorima). Kako bi utrka opravdala svoje đavolje ime, vremenskim neprilikama od protekloga dana pridružili su se magla i lagani snijeg. Ohrabreni jučerašnjim uspjesima i pametniji za iskustvo utrkivanja po snijegu i blatu, ekipa TK RIVALA bacila se na posao i ostvarila još bolje rezultate:

Nedjelja je bila dan za pamćenje, sa 100%tnim učinkom – svi natjecatelji TK RIVALA osvojili su zlatne medalje u svojim kategorijama, a Gabriel Barac i Aurora Valinčić i srebra u sveukupnom poretku (među svim natjecateljima svih uzrasta)! Ovime su se naš klub TK RIVAL te njegov glavni trener Blaž Barac proslavili kao najuspješniji na Prvenstvu Hrvatske u sprint kros duatlonu.

Bio je to vikend za pamćenje. Uskoro slijedi Prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu koje bi se trebalo održati u Petrinji 8.5.

Svi uzrasti željni rekreacije ili brušenja svojih vještina plivanja, trčanja ili biciklizma pozvani su pridružiti se našem triatlon klubu RIVAL- kontaktirajte nas putem naše web stranice https://rival.hr, emaila: triatlonklubrivalrijeka@gmail.com, ili na mobitel 0914972785.

Više informacija o ovome kao i budućim triatlon natjecanjima potražite na profilima TK RIVALA na društvenim mrežama:

TK RIVAL Facebook page

TK RIVAL Instagram page

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari