U VIROVITICI

Župan Komadina na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj u Virovitici. Raspravljalo se o financiranju županija, uvođenju eura te nastavku suradnje s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Predstavnici Ministarstva financija prezentirali su zakonske aktualnosti vezane uz transparentnost financiranja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ali i postupak uvođenja eura kao službene valute u Hrvatskoj. Sukladno očekivanoj pozitivnoj odluci Vijeća EU u srpnju, Ministarstvo je objavilo uputu s obvezom dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti za tijela javne vlasti. Prilagodba će započeti 5. rujna i trajati do kraja 2022. godine, a za to vrijeme će cijene proizvoda biti izražene u dvojnoj valuti, što će zasigurno olakšati prijelaz iz kune u euro, istaknuto je na sjednici.

VIDEO DANA:

U nastavku se razgovaralo o suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Osim aktualnih projekata, koji uključuju Škole ambasadore Europskog parlamenta i aktivnosti u sklopu Konferencije o budućnosti Europe, fokus ostaje na mladima u cilju informiranja i obrazovanja o europskim politikama unutar kojih imaju priliku utjecati na svoje lokalne zajednice.

Sljedeća sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održat će se u Istarskoj županiji u svibnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari