BOLJI STANDARD USLUGA ZA GRAĐANE

Župan Komadina potpisao ugovore u sufinanciranju Društva Crvenog križa PGŽ i Dječjeg doma „Tić“

Preko 1,5 milijuna kuna izdvojeno je u ovogodišnjem županijskom proračunu za sufinanciranje redovne djelatnosti Društva Crvenog križa PGŽ i Dječjeg doma „Tić“ Rijeka

Ugovore o sufinanciranju u Mramornoj dvorani PPMHP Rijeka potpisali su župan Zlatko Komadina i ravnateljice Vesna Čavar i Tamara Žakula.

Kako je istaknuo župan Komadina ovo je također dio široke lepeze djelatnosti o kojima brine Županija i redovno ih financira.

„U današnje vrijeme epidemije i potresa nepotrebno je naglašavati koliko je važna uloga ovih institucija koje osim stručne podrške imaju i važnu komponentu solidarnosti sa svima kojim je pomoć potrebna“, rekao je Komadina.

Potpisanim ugovorom PGŽ će sa 1.373.276,00 kn sufinancirati redovnu djelatnost Društva Crvenog križa PGŽ.

Ravnateljica Čavar naglasila je da PGŽ već punih 27 godina financijski prati njihov rad i aktivnosti. Pored provođenje redovitih i izvanrednih akcija solidarnosti u Republici Hrvatskoj za pomoć osobama u potrebi i žrtvama velikih prirodnih, ekoloških i drugih nesreća, u njihovoj je nadležnosti i služba traženja, programi zaštite i spašavanja, organiziranje i provođenje akcija dobrovoljnog davanja krvi te populariziranje dobrovoljnog davanja krvi, traženje, primanje i raspoređivanje humanitarne pomoći, rad na zdravstvenom odgoju, prosvjećivanju i informiranju svojih članova i drugih građana, a naročito djece i mladeži, osposobljavanje za razne oblike zdravstvene samozaštite i zaštite, kao i ostale aktivnosti.

Govoreći o suradnji Županije i Društva Crvenog križa PGŽ na provedbi raznolikih projekata i programa, izdvojila je program „Organizacija ljetnog kampa za djecu petih i šestih razreda OŠ iz Gorskog kotara“, koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a provodi se već 7 godina.

Javnu ustanovu socijalne skrbi Dječji dom „Tić“ i njihovu redovnu djelatnost PGŽ će i ove godine sufinancirati s iznosom od 209.000,00 kn.

Prema riječima ravnateljice Doma Tamare Žakula tim se sredstvima plaćaju troškovi plaće 2 odgajatelja koji su direktno uključeni u rad sa djecom.

Program Dječjeg doma „Tić“ provodi se u okviru poludnevnog boravka i savjetovališta te kroz edukativne aktivnosti. Njime se želi pružiti stručna pomoć djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, te djeci koju roditelji zanemaruju. Isto tako, psihosocijalna pomoć pruža se djeci u slučaju spolnog, emocionalnog ili fizičkog zlostavljanja i/ili zanemarivanja, razvoda roditelja i sličnih problema, a tu je i savjetovanje za razvedene roditelje.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i resorna pročelnica Dragica Marač.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views