Rijeka povela golom Čolaka pa s igračem manje pokleknula u Osijeku

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke dobro su otvorili utakmicu i poveli golom Čolaka već u 11. utakmici. No ključnim trenutkom susreta u Osijeku pokazala se odluka suca Frana Jovića da u 38. minuti Domagoju Pavičiću dodijeli drugi, isključujući žuti karton (u razmaku od samo 13 minuta!), čime je Rijeka na terenu do kraja utakmice ostala s igračem manje

OSIJEK – RIJEKA 2:1 (1:1)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 34. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 1.500.

Strijelci: 0:1 Čolak (11), 1:1 Marić (24), 2:1 Marić (48)

OSIJEK: Malenica – Škorić, Guti, Špoljarić (Grgić, 84), Šorša, Lončar (Šutalo, 64), Žaper, Pilj, Talys, Boban (Ejupi, 46), Marić

RIJEKA: Sluga – Escoval, Župarić, Punčec, Mamić – Lepinjica, Capan – Halilović (Gorgon, 80), Pavičić, Lončar (Tomečak, 63) – Čolak (Puljić, 74)

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 38. minuti derbi utakmice 34. kola HNL-a dogodio se ključni trenutak utakmice: nakon nekoliko oštrih startova igrača Osijeka, Domagoj Pavičić izgubio je živce i prihvatio koškanje sa suparničkim igračima. Sudac Fran Jović iz Zagreba upravo je Pavičića ocijenio najnervoznijim u grupi igrača te mu dodijelio žuti karton što je za veznog igrača Rijeke značilo da mora napustiti travnjak. Pavičić je, naime, samo 13 minuta ranije zaradio svoj prvi žuti karton na utakmici.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pred Riječanima je tako ostao praktički nemoguć zadatak da više od jednoga cijeloga poluvremena s igračem manje zadrže opasne napade ambicioznih i agilnih Osječana.

Šteta je što gosti nisu uspjeli iskontrolirati utakmicu jer su dobro počeli i rano poveli golom Čolaka: u 11. minuti bila je to lijepa akcija Rijeke a u samoj završnici Mamić je ubacio a Čolak poentirao glavom.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Izjednačili su Osječani u 24. minuti. Nakon ubačaja iz kuta lopta je došla do Pilja koji je opet ubacio u šesnaesterac. Escoval je pomalo neoprezno prebacio loptu glavom na drugu stativu, Marić je ostao sam i poentirao.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Trobod domaćima donio je ponovno Mirko Marić i to odmah na početku drugog dijela utakmice. U 48. minuti nakon ubačaja Talysa, Ejupijev udarac glavom zaustavila je greda no lopta se odbila do Marića koji je u padu, klizeći po travnjaku, neobranjivo poentirao.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Riječani ovim porazom nisu presudno ugrozili drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici, i dalje su drugi s četiri boda prednosti ispred Osijeka dva kola prije kraja prvenstva.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari