“Triler” u Osijeku: Rijeka povela 2:0 pa – stala

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon prvog poluvremena utakmice 14. kola Hrvatski telekom Prve lige nogometaši Rijeke vodili su protiv Osijeka 2:0 golovima Čolaka i Župarića. Nažalost, u drugom poluvremenu – potop! Nije bilo ni snage ni umijeća da se vodstvo zadrži…

OSIJEK – RIJEKA 3:2 (0:2)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 14. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 3000. Sudac Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Čolak (37′), 0:2 Župarić (45), 1:2 Marić (65), 2:2 Lopa (79), 3:2 Žaper (86)

OSIJEK: Ivušić – Almeida, Tomelin (od 46′ Ndockyt), Majstorović, Mance (od 63′ Mbakogu), Lopa, Alves, Žaper, Marić, Pilj (od 90′ Lončar), Šutalo

RIJEKA: Prskalo – Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak – Lepinjica, Lončar, Halilović – Gorgon, Andrijašević (Murić, 67), Čolak (Puljić, 79)

Derbi kola bio je dinamičan, uzbudljiv i nadasve – nepredvidljiv! Nakon prvog poluvremena utakmice nogometaši Rijeke vodili su golovima Čolaka i Župarića 2:0.

Nažalost, nije bilo snage i umijeća da se zadrži ni bod.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Spremniji domaćini u drugom poluvremenu zagospodarili su terenom i bilo je samo pitanje vremena kada će preokrenuti rezultat. Bijele je dugo “u igri” držao raspoloženi vratar Prskalo, no nije niti on mogao “povaditi” sve što su mu iz blizine u mrežu gurali agilni napadači Osijeka.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Okus je tim gorči jer se čini da je pobjednički gol Osijeka postignut iz zaleđa, no to nimalo ne opravdava igrače Rijeke za blijedu predstavu u drugom dijelu utakmice. Niz loših rezultata se nastavlja i na Rujevici sljedećih dana neće biti spokoja…

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 37. minuti Halilović je sjajno izbacio Lončara koji se sjurio sam prema golu Osijeka. Lončar je prebacio vratara Osijeka, a Čolak pospremio loptu u praznu mrežu!

U 45. minuti Dario Župarić bio je najviši u skoku nakon kornera! Osijek – Rijeka 0:2 nakon prvog poluvremena.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

U 65. minuti 1:2. Mbakogu je pucao s ruba kaznenog prostora, Marić se zavukao iza leđa obrane Rijeke i poentirao!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

“Početak kraja” za RIjeku u 79. minuti.  Za 2:2 Talys je ubacio s lijeve strane, Lopa odlično pogodio glavom i lopta je od grede završila u mreži!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

I konačno, “čavao u lijes” Rijeke “s dva lica” zabio je Žaper u 86. minuti nakon duge akcije u kojoj nitko od obrambenih igrača Rijeke nije uspio očistiti, do lopte je u petercu došao Žaper (dojam je – iz nedozvoljene pozicije?) i bez problema poentirao pored nemoćnog Prskala.

Katastrofalno drugo poluvrijeme Rijeke!

A sve je možda moglo završiti i drugačije da je iskorištena još poneka prilika iz prvoga dijela kada su Riječani još izgledali moćno na terenu.

U 11. minuti Kvržić je odlično ubacio pred gol, ali Čolak je promašio loptu, a Ivušić izbio. Pokušaji Mancea (11′) i Lope (18′) nisu donijeli previše problema obrani Rijeke.

U 20. minuti Andrijašević i Lončar otvorili su priliku za Čolaka čiji je udarac završio na vratnici, a pomoćni sudac označio je zaleđe.

Udarac Lepinjice s 20 metara (23′) i pokušaj glavom Čolaka (30′) navijestili su zanimljivu završnicu prvog poluvremena.

Nakon vodećeg pogotka Rijeke, Osijek je stvorio dvije odlične prilike. Prvo su u 40. minuti Talys i Pilj otvorili su priliku za Marića koji je primio loptu unutar kaznenog prostora i odlično pucao, a Prskalo je sjajnom reakcijom spasio svoju mrežu!

Samo minutu kasnije Silva je odlično potegnuo na rubu kaznenog prostora, a udarac je “očešao” vratnicu.

Osijek je u nastavku krenuo na sve ili ništa, i to se domaćinu itekako isplatilo. Unatoč pritisku na otvaranju drugog dijela, Rijeka je imala priliku kada je udarac Čolaka (62′) glavom otišao iznad grede.

I onda je počeo povratak. Marić se zavukao iza leđa obrane Rijeke i poentirao za 1:2.

Potom je Kvržić imao dobru priliku u 73. minuti, ali Ivušić je bio na mjestu. U 79. minuti Lopa je odlično pogodio glavom za 2:2 a samo pet minuta kasnije Prskalo je sjajnom reakcijom nakon udarca Ndockyta sačuvao mrežu.

Ipak, Osijek je u završnici uspio naplatiti dominaciju i doći do važna tri boda.

Osijek je pobjedom skočio s petog na treće mjesto s 23 boda, a Rijeka je četvrta s 22 boda.

Tablica by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari