ISTRA 1961 – RIJEKA 1:1 Bijeli povećali prednost na vrhu ljestvice HNL-a na pet bodova!

Rijeka je kontrolirala igru i imala dominaciju u posjedu u prvom poluvremenu, a Istra se organizirano i vrlo uspješno branila do 38. minute

Nogometaši Istre 1961 i Rijeke podijelili su bodove u utakmici 29. kola MAXtv Prve lige. Rijeka je nakon gostovanja u Puli povećala prednost pred drugoplasiranim Dinamom na pet bodova.

Rijeka je kontrolirala igru i imala dominaciju u posjedu u prvom poluvremenu, a Istra se organizirano i vrlo uspješno branila do 38. minute.

Nakon brzog kornera Ristovski je ubacio, Bezjak prenio loptu, a Gorgon se najbolje snašao pored istrčalog Ivušića i glavom poslao loptu u mrežu pored Solomona koji ju nije uspio izbiti s gol crte. U prvom trenutku pomoćni sudac Ivica Modrić pokazao je na zaleđe, ali nakon razgovora s glavnim sucem Franom Jovićem signalizirao je da je pogodak regularan i Rijeka je povela.

Do tog trenutka valja izdvojiti priliku Bezjaka koji se našao u sjajnoj situaciji na 15 metara, ali udarac je ukrotio vratar Ivušić.

Gržan je probao u 12. minuti, ali to je bio lak plijen za Prskala. U 23. minuti, nakon ubačaja Mišića i loše reakcije obrane, lopta je došla do Franka Andrijaševića u kaznenom prostoru, ali nogometaš Rijeke nije najbolje pucao i Ivušić je sačuvao vrata.

U 34. minuti Bezjak je iskoristio pogrešku obrane Istre, sjurio se prema golu, odigrao za Andrijaševića koji je dolazio iz drugog plana, ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan.

Istra 1961 je puno ambicioznije krenula u drugo poluvrijeme. U 54. minuti prvo je Solomon pobjegao Elezu, ali nije uspio iskontrolirati loptu u završnici. Tri minute kasnije Da Silva je pucao s ruba kaznenog prostora, ali Prskalo je efektno obranio.

I onda je stigao gol Istre. Da Silva je pobjegao na desnoj strani, oštro ubacio, a lopta je pogodila Gorgona u ruku. Fran Jović pokazao je na bijelu točku. Gržan je preuzeo odgovornost i zatresao mrežu – 1:1.

Rijeka je odgovorila s nekoliko prilika, a najbolju je Franko Andrijašević koji je pucao nakon dodavanja Vešovića, ali Ivušić je bio na mjestu. Gavranović se našao u odličnoj prilici u 68. minuti, ali i njegov udarac vratar Istre 1961 izbio je u korner.

U 70. minuti Gavranović se sjurio prema golu, odigrao za Vešovića koji se našao oči u oči s Ivušićem koji je još jednom izašao kao pobjednik.

Rijeka je blizu gola bila i u 83. minuti. Vešović je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, ali udarac glavom Andrijaševića otišao je pored vratnice.
ISTRA 1961 – RIJEKA 1:1

PULA – Utakmica 29. kola MaxTV Prve lige. Stadion Aldo Drosina. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci:

0:1 Gorgon (38′)
1:1 Gržan (58′-11m)

Žuti kartoni

ISTRA 1961: Pavić
RIJEKA: Mišić

ISTRA 1961: Ivušić, Pavić, Silva (od 80′ Stepčić), Solomon, Roce (od 37′ Prelčec), Mitrevski, Žižić (od 82′ Gojković), Miloš, Paracki, Gržan, Puclin

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Župarić, Elez, Zuta (od 80′ Črnic), Bradarić, Mišić, Vešović, Andrijašević, Gorgon (od 89′ Matei), Bezjak (od 65′ Gavranović)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari