Krčanin Andrej Krstinić na Svjetskom prvenstvu u gađanju samostrelom osvojio čak 5 medalja

Foto: Facebook/A.K.

Krčanin Andrej Krstinić, član Sportskog streljačkog kluba “Dub” iz Malinske na nedavno završenom svjetskom prvenstvu u gađanju samostrelom osvojio je pet zlatnih odličja.

Prvoga dana ovog streljačkog natjecanja u Rusiji, Krstinić je sa svojim reprezentativnim kolegama Domagojem Pereglinom i Marijanom Kajfešom osvojio ekipno zlato u disciplini samostrel field.

Drugoga dana je svojoj kolekciji najsjajnijih odličja pridodao još dva, ostvarivši najbolje rezultate po distancama na 50 i 65 metara.

Trećega, odnosno zadnjega dana, osvojio je i četvrto zlato, ovoga puta u pojedinačnoj konkurenciji, a koje je osvojio pogodivši 1831 krug, od čega prvoga dana 869 krugova, a drugoga dana 865 krugova. Srebro je osvojio njegov kolega iz reprezentacije Domagoj Pereglin s pogođenim 1821 krugom, a bronca je pripala Nijemcu Steffenu Hillenbrandu s 1815 krugova. Tako je Andrej s natjecanja u Rusiji kući vratio s baš svime što mu se ondje nudilo.

Ovome treba pridodati i srebrnu medalju na Volga cupu održanom par dana prije ovog Svjetskog prvenstva. I ovdje su hrvatski strijelci dominirali pa su tako osvojili sva mjesta na pobjedničkom podiju. Domagoj Pereglin je bio najbolji i osvojio zlato, Andrej Krstinić tada je zauzeo drugo, a Marijan Kajfeš treće mjesto.

Kolege iz kluba su Andreja dočekali u zračnoj luci, a danas, 21. kolovoza 2019. načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić upriličio je svečani prijem za Krstinića.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari