LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 (0:0) Jači od vrućine, tendencioznog suđenja i stativa – Riječani pobjedom i dalje u utrci za naslovom!

Foto: HNK Rijeka

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 31. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 700. Sudac: Matoc (Zaprešić)

Strijelci: Gavranović (59)

LOKOMOTIVA – Zelenika – Marić (Cekici), Fiolić, Bručić, Perić, Grezda, Prenga, Andrijašević, Karačić (Šunjić), Pamić, Capan

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Samardžić, Lešković, Zuta – Bradarić, Brezovec (Močinić) – Tomasov, Gavranović (Roshi), Matei (Vešović) – Balaj

Riječani su pobjedom u Kranjčevićevoj i dalje ostali u utrci za naslovom prvaka MaxTV Prve lige! Ostvarili su to gotovo junačkom predstavom, jer su bili jači i od “sunčanog udara” usred dana, i od tendencioznog suđenja djelitelja (ne)pravde Matoca i od nesreće odnosno pogođenih  stativa…

Rijeka je tako stigla do pete pobjede protiv Lokomotive ove sezone. Nakon gotovo „uspavanke“ u prvom dijelu utakmice koja je počela usred dana, po uspavljujućem zagrebačkom suncu, u drugom dijelu utakmice Lokomotive i Rijeke pravi vatromet!

Sve je počelo u 48. minuti prestrogo dosuđenim jedanaestercem za domaće kada je jedno „remplanje“ između Ristovskog i Grezde započeto izvan 16 metara zaprešićki sudac ocijenio nasrtajem Ristovskog na igrača domaćih, i to – unutar šesnaesterca. Penal je izveo Marić, no njegov prizemni udarac u vratarevu lijevu stranu Vargić je pročitao, lijepo se bacio i vršcima prstiju odbio loptu.

Već dvije minute kasnije krasna akcija Riječana, Gavranović je jedno ubacivanje iz sredine dočekao na ivici šesnaesterca, lijepo primio loptu i po ulasku u kazneni prostor domaćih „odapeo“ kao iz topa – no lopta je nažalost udarila u spojnicu prečke i stative domačeg gola i otišla izvan dosega riječkih napadača.

I onda u 53. minuti gotovo navlas ista situacija kao u 48. minuti kada je dosuđen penal za domaće, no sada na drugoj strani: Matei je proigrao Brezovca kojeg je na rubu kaznenog prostora srušio Andrijašević , no ovoga puta sudac Matoc nije dosudio ni prekršaj!

No sve su Riječani naplatili u 59. minuti kada Mario Gavranović pogađa za vodstvo 1:0. Tomasov je izveo korner, Vešović lagano prenio loptu s prve vratnice, a Gavranović gurnuo loptu u praznu mrežu!

mario gavran intervju

Rijeka je kvalitetnije ušla u utakmicu. U prvih dvadesetak minuta u nekoliko situacija riječki nogometaši stigli su pred vrata Lokomotive i nedostajalo je malo mirnoće da bi se otvorila prilika.

Prva je stigla u 11. minuti kada je Matei okušao udarac s ruba kaznenog prostora. Iako udarac nije bio jak, Zelenika je u dosta muke izbio loptu u korner.

U 16. minuti Tomasov je potegnuo s 18 metara, Zelenika je kratko odbio loptu za Gavranovića koji je zatresao mrežu, ali pomoćni sudac označio je zaleđe.

Četiri minuta kasnije Rijeka je ponovo s nekoliko lijepih poteza stigla pred gol Lokomotive. Bradarić je dugom loptom pronašao Ristovskog koji se riješio pratnje braniča i proigrao Tomasova. Uslijedio je jak prizeman ubačaj, ali Balaj nije najbolje reagirao u izglednoj situaciji.

Do kraja prvog dijela valja istaknuti i pokušaj Mateija u 27. minuti. Na drugoj strani Lokomotiva nije previše napravila u prvom dijelu. Najveću priliku imala je u 34. minuti kada se nakon ubačaja s desne strane Capan našao u lijepoj prilici na prvoj vratnici, ali nije dobro zahvatio loptu.

Kad da u najmanju ruku dvojben sudački kriterij Matoca nije dovoljno “podigao tlak” svim objektivnim promatračima utakmice, Matoc je i produžio – nepotrebno – susret za gotovo pet minuta! I moglo je to Riječane stajati i pobjede, jer je jedan “ho-ruk” napad domaćih u zadnjim sekundama utakmice  Lešković osujetio na način da je izbio jednu loptu praktički iz praznih vratiju.

Nakraju ipak i malo sreće i snalažljivosti, a Riječanima vrijedna pobjeda!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari