SPLIT – RIJEKA 0:3 Sigurna pobjeda Rijeke u Splitu na startu prvenstva

Najzaslužniji za pobjedu je Roman Bezjak koji je dva puta pogodio a jednom asistirao

Nogometaši Rijeke pobijedili su Split 3:0 u utakmici 1. kola MAXtv Prve lige na otvaranju sezone 2016./2017. Izabranici Matjaža Keka odigrali su odličnu utakmicu u kojoj Splitu nisu dopustili ništa u napadačkom dijelu, dok su riječki nogometaši na drugoj strani stvorili nekoliko izglednih situacija iskoristivši u konačnici dvije.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje prvenstva, već u sedmoj minuti zatresla se splitska mreža. Tomasov je primio loptu na lijevom boku i odmjerenim ubačajem pronašao Bezjaka koji je bio brži od vratara Duke i glavom zatresao mrežu – 0:1.

Četiri minute kasnije Tomasov je ponovo bio u prvom planu, napadač Rijeke lijepo se varkom se oslobodio pratnje braniča, ali udarac desnom nogom s ruba kaznenog prostora otišao je malo iznad grede.

Uslijedio je pokušaj Bezjaka u 21. minuti, te novi lijepi potez Tomasova u 32. minuti, ali kod oba udarca nedostajalo je preciznosti. Rijeka je u nastavak ušla udarcem Tomasova, te proigravanjem Tomasova za Bradarića, ali obje prilike nisu realizirane.

Split se probudio u 69. minuti kada je nakon nekoliko ubačaja lopta stigla do Pešića koji ju je primio u kaznenom prostoru Rijeke ali nije uspio pucati. Na kraju akcije lopta je došla do Jukića čiji udarac s 18 metara obranio Prskalo. Uslijedio je korner i udarac glavom Obšivača koji je prošao tik uz vratnicu.

Rijeka je dočekala svoju priliku iz kontre. Split je izgubio jednu loptu na centru, Bezjak je izbacio Tomasova koji se sam sjurio prema golu Splita i poentirao – 0:2!

Kada je već tekla zadnja minuta, sjevnula je nova kontra Rijeke, a Bezjak je ponovo bio najbrži – 0:3.

SPLIT – RIJEKA 0:3

Stijelci:

0:1 Bezjak (7′)
0:2 Tomasov (75′)
0:3 Bezjak (90′)

SPLIT: Duka, Vitus, Majstorović, Bagarić, Villafane, Špehar (od 78′ Samac), Rrahmani, Bakaj, Pešić (od 81′ Jukić), Šarić (od 46′ Jukić), Obšivač

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta, Maleš, Bradarić, Tomasov (od 86′ Močinić), Gavranović (od 56′ Mišić), Vešović (od 69′ Roshi), Bezjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari